Kylling i curry med grønnsaker og fløte

Kylling i curry med grønnsaker og fløte

Bli med på NM for amatørkokk du også - den første oppskriften ut er det Vivi Sandengen fra Krokstadelva som har komponert!

Kanskje er det deg som konkurrerer på Universitetsplassen 9. juni under den store matfestivalen Matstreif.
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både kylling og fløte og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Kylling i curry med grønnsaker og fløte

Kylling i curry med grønnsaker og fløte

Antall porsjoner:

4

Ingredienser:

350 gram kyllingfillèt
1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 bunter vårløk
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 beger fløte
Curry etter sterkhetsgrad
Salt og pepper
Olje til steking

Fremgangsmåte:

Kyllingfilètene skjæres i ikke alt for små stykker og stekes i olje på middels varme til de får en gyllen farge.

Salte og peppre og legg over på kjøkkenpapir så oljen får rent av.

Grønnsakene skjæres i tyggevennelige størrelser og stekes lett i samme olje som kyllingen.

Freses til de er nesten myke. Hell over fløte og tilsett kyllingbitene.

Kok opp og la koke i ca 12 min. Smak til med salt og pepper og tillsett curry mot slutten av koketiden.

Serveres med god ris og hjemmelagde rundstykker med ost, skinke, urter og hvitløk.

Innsendt av:
Illustrasjonsfoto: Espen Grønli

Gi din karakter til oppskriften

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.


 
NM for amatørkokk 2007
I år stilles det kun to betingelser til råvarer som skal være med i oppskriften, nemlig kylling og fløte. Det er råvarer du får kjøpt i alle dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Slik gjør du
Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)

• Skriv ned oppskriften.
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.
• Gi et drikkeforslag som du tror passer til retten. Det er imidlertid ingen betingelse for å delta.

Påmelding senest fredag 1. juni 2007
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
http://www.aperitif.no/index.db2?id=104229

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)
1. Bli med du også
2. Om konkurransen
3. Konkurranseregler
4. Kostnader / rettigheter
5. Oppskriftens utforming
6. Jury og bedømming
7. Finaledagen
8. Flotte premier
original
original
original