Innsendt av:

Ingredienser:

Grillet tørrfisk:
600 g utvannet tørrfisk
salt og pepper

Sennepsgrønnsaker:
1 rotselleri
4 gulrot
4 ss grov Idun sennep
1 ss Dijon-sennep
1 ss sukker
3 ss god hvitvinseddik
1 dl extra virgin olivenolje
gressløk

Petit pois-puré:
2 dl små grønne erter
75 g smør
½ dl fløte

Baconsmør:
50 g bacon
100 g smør
½ dl balsamicoeddik
Salt og pepper

Aiolipoteter:
Poteter
Aioli

Fremgangsmåte:

Grillet tørrfisk:
Renskjær tørrfisken og grill den på begge sider på en grillpanne eller vanlig grill.

Sennepsgrønnsaker:
Kutt grønnsakene i staver og bak dem ved 150 grader i 5 min. med salt, pepper og litt olje. Visp sammen sennepene og sukker og spe med hvitvinseddik og olivenolje. Bland vinaigretten inn i grønnsakene

Petit pois-puré:
Blansjer ertene i kokende vann og kjør dem på blender med smør og fløte til den er helt glatt.

Baconsmør:
Kutt bacon i bittesmå terninger og sprøstek dem i en stekepanne. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt. Tilsett balsamicoeddiken og kok ned til god smak. Smak til med salt og pepper.

Aiolipoteter:
Blansjer potetene og friter dem like før servering. Vend potetene i aioli og smak til med salt.

Gi din karakter til oppskriften

5 stjerner - basert på 1 anmeldelse

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.