Innsendt av:
Foto: Alf Börjesson

Ingredienser:

200 g sildefilèt
75 g tomatpuré (ett lite glass)
150 g sukker
½ dl vann + litt ananassaft
noen biter ananas
½ dl eddik 7 %
¼ dl solsikkeolje
malt pepper
finhakket dill
1 liten løk, finhakket

Fremgangsmåte:

Varm opp vannet og ha i sukkeret, rør godt til sukkeret er oppløst. Ta av platen og ha i eddik og tomatpuré.

Pisk inn oljen litt etter litt slik at det blir en tykk tomatsaus, smak til med salt og pepper samt finhakket dill.

Skjær silden i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med den finhakkede løken.

Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar dem kjølig. Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.

Gi din karakter til oppskriften

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.