Ingredienser:

Tradisjonelt serveres meierismør og brød til nykokte måsegg. Eller måseggene kan være tilbehør til røykt eller speket laks. De varme eggene får denne gangen følge av:

Kaviarsmør:
100 g kaviar, hvilken type bestemmes av lommeboken, Arctic lakserognkaviar er mest vellykket blant de norske
150 g mykt smør
2 ss sitronsaft
salt og hvit pepper
Rør smøret mykt og luftig. Rør inn kaviaren. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Og serverer du eggene avkjølte kan denne sausen være forfriskende til eggene:
2,5 dl passerte tomater (tomatjuice og tomatmasse)
1 ss god sherryeddik
1/4 ts knuste korianderfrø eller malt koriander
3 ss finsnittete basilikumblader
1 dl olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Eggene:
Legg eggene forsiktig ned i fosskokende vann og la dem koke i 15 minutter. Avkjøl litt ved å skylle i kaldt vann og del i to. Server i skallet varme eller kalde.

Sausen:
Pisk alt sammen godt (bortsett fra basilikumbladene som tilsettes til slutt sammen med salt og pepper). Hvis sausen skiller seg, kan du bruke miksmaster eller blender for å få den sammen igjen.

Gi din karakter til oppskriften

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.