Ingredienser:

Ca. 500 g finnebiff/reinsdyrskav
smør/margarin til steking
300 g skogssopp eller sjampinjong
1 purre
3 dl vann
5 ss rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 enebær
2-3 ss solbærsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før du har den over i gryta. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med enebær, solbærsaft og pepper.Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med rørte tyttebær og hjemmelaget potetmos.

Gi din karakter til oppskriften

5 stjerner - basert på 4 anmeldelser

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.