Innsendt av:
Foto: Lisa Westgaard

Antall porsjoner:

4

Ingredienser:

8 stk. lasagneplater
ca. 2 dl revet hvitost

Kjøttsaus:
1 stk. løk
2 ss olje
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
½ stk. hønsebuljongterning
kjøtt av 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
1 ts tørket oregano
evt. ½ ts sukker
litt salt og pepper

Ostesaus:
2 ss smør
4 ss siktet hvetemel
8 dl melk
ca. 6 ss revet parmesan , evt. annen ost
ca. ¾ ts salt
½ ts pepper
1 krm revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:

Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over en boks hermetiske tomater og vann. Finhakk 1/2 terning hønsebuljong og dryss den i sausen. Kok opp.

Skjær kyllingkjøttet i terninger og tilsett i sausen. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv). Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Gi din karakter til oppskriften

Antall stjerner viser gjennomsnittvurderingen av oppskriften.