1. mars i Oslo - Stor smaking av single malts med røykpreg

Opplev de mange forskjellige uttrykkene du kan finne i røykfylte maltwhiskyer sammen med Norges fremste whiskyekspert i dette spennende kurset.
Redaksjonen
11 Februar 2010 - 20:45

Mange forbinder peated whisky, eller whisky med røykkarakter, med noen skikkelige kraftige whiskyer fra de skotske øyene og da gjerne fra Islay.
Men visste du at du kan finne denne typen whisky fra Speyside og en rekke av de andre whiskyområdene også?
 
Bli med Norges fremste whiskyekspert på denne smakingen av en rekke elegante whiskyer med røykpreg
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Store forskjeller
Det finnes utrolig mange forskjellige grader av røykpreg på skotske whiskyer, fra de superkraftige som har en duft nesten som tjærebredde stavkirker til de som bare har et hint av røyk.
 
Røykpreget i whisky kommer ved man slipper inn torvrøyk i forbindelse med byggmaltens tørkeprosess, og andelen røyk i whiskyen kan måles i deler/ million (ppm).
 
Torv ble spesielt brukt som brensel i tørkehusene ved "the maltings" på øyene på vestkysten av Skottland før i tiden, da de ikke hadde annet brensel slik som ved tilgjengelig. Dette gav den karakteristiske smaken til whiskyen som så mange elsker.
 
I dag kontrolleres røykmengden i byggmaltet nøye, slik at destillatøren kan få akkurat det riktige preget han ønsker på whiskyen sin.
 
Dette har gitt oss en rekke elegante whiskyer fra hele Skottland med en stor variasjon i karakter ikke bare på grunn av røyken, men også på grunn av hvor de er destilleret og lagret.
 
Meld deg på her
 
Flytende gull
Dette er bare ett av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene.
 
Denne kvelden får du lære mer om hvordan røyken påvirker whiskyen, hva som kjennetegner de enkelte produksjonsmetodene, hva du kan lage whisky av, hvilken innflytelse fat og lagring har på whiskyen og mye, mye mer.
 
Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som leder deg gjennom denne spennende smakingen.
 
Kurset holdes på norsk.
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">Les mer om Chris Maile her (klikk)
 
Whiskyene du får smake denne kvelden er:
 
è (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 1. mars 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.02.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
 
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her