10. februar 2003 i Oslo - Smak spennende spanske viner med Julián Chivite

Spansk vin av høy kvalitet står i fokus når vi nå skal få smake viner fra Navarras desidert eldste vinprodusent. Hele 10 viner , både hvite og røde, serveres deg og du har garantert en minneverdig smaking i vente.
Redaksjonen
14 Januar 2003 - 13:06

Bodegas Chivites kjente eksistens går så langt tilbake som 1779, men nedtegninger i spanske protokoller viser klare tegn til også tidligere drift allerede i 1647. Eksport startet i 1860, og Bodegas Chivite har eksportlisens nr. 220 som er en av Spanias eldste lisenser. I dag er det familiens fire sønner som står for den daglige drift. Julián og Mercedes står for salg og eksport mens Carlos har ansvaret for vinkjelleren og ønologen Fernando overvåker produksjonen.

Familien eier selv 400 hektar vinmark, der 300 av disse ligger innen én señorío (eiendom) datert tilbake til 1000-tallet. De dyrker hovedsaklig Tempranillo, men også Garnacha, Moscatel de grano menudo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Merlot. Denne vingården ble offesielt gjenåpnet i fjor (2002) av Kongen og Dronningen av Spania.

I 2002 ble  Bodegas Julian Chivite kåret til The Best Spanish Producer i The International Wine and Spirit Competition i London. Norge har lenge solgt Chivites produkter, og importerer nå 5 prosent av Chivites produksjon, deriblant Gran Feudo Reserva.

Smakingen er nå avholdt

Dette er hva vi skal smake:
Druer: 70% Tempranillo, 25% Garnacha, 5% Cabernet Sauvignon
Karakteristikk: Gran Feudo Crianza har ung rød farge. Velbalansert vin med moden frukt og integrert eikepreg. Vinen har 12 mnd. lagring på amerikansk og fransk eik.

Druer: Tempranillo, Garnacha, Merlot
Karakteristikk: Gran Feudo Reserva har dyp rød moden farge. Vinen har flott fruktspekter med preg av sorte bær, stenfrukter og vanilje fra 18 mnd. fatlagring på franske fat. Kompleks og velstrukturert vin med fint integrert eikepreg og lang, kraftig ettersmak.

Druer: Tempranillo, Garnacha, Merlot
Karakteristikk: Gran Feudo Reserva Viñas Viejas har dyp rød moden farge. Smaken er av røde frukter med vaniljetoner og fint krydderpreg. Vinen kommer fra spesielt utvalgte vinmarker i nærheten av byen Cintruénigo. Viñas Viejas betyr at vinen kommer fra gamle vinstokker (40 - 50 år). Vinen har ligget 18 mnd. på franske fat.

Druer: Tempranillo
Karakteristikk: Chivite Colleccion Gran Reserva har elegant rød farge. Klassisk Tempranilloduft og fin balanse med lagringsaromaer og moden frukt. Vinen har nydelig smak av mørke bær og vanilje. 24. mnd på franske fat og tre års fatlagring. Tradisjonell stil. Vinen kommer fra Chivites vinmarker i Aberin.

Druer: Tempranillo 74%, Merlot 14%, Cabernet Sauvignon 12%
Karakteristikk: Chivite Colleccion Reserva har tett dyp rød farge. Kraftig, kompleks duft med hint av tobakk og cedertre. Smaken er intens, rik og kraftig med lang ettersmak. Stort utviklingspotensiale. Vinen kommer fra Chivites vinmarker i Aberin.

Druer: Chardonnay
Karakteristikk: Gran Feudo Chardonnay har lys gyllen farge. Vinen er lett og frisk med flott frukt og fin balanse mellom syre og frukt.

I tillegg får vi smake en vin fra Rioja; Viña Salceda, en eiendom som eies av Bodegas Julián Chivite.
Druer: Tempranillo, Mazuelo, Graciano
Karakteristikk: Viña Salceda Crianza har klar rød farge. Typeriktig Rioja fra områdene Alta og Altavesa. Modne fruktaromaer og flott fatpreg med lang behagelig ettersmak betegner denne elegante vinen.

I tillegg tar Elisa Ucar, eksportsjef hos Chivite, med seg følgende tre spesialviner fra egen kjeller og produksjon:
w Conde de la Salceda Reserva 1998
En eksklusiv vin som har oppnådd strålende kritikker fra en samlet vinpresse. I spanske medier og vintester får vinen typiske 92-94 poeng.

w Chivite Collection 125 Reserva 1997
En vin som i årets februarnummer av Decanter er kåret til en av verdens 100 beste viner. I tillegg har Lufthansa valgt å servere denne vinen til sine 1. klasse-passasjerer.

w Gran Feudo Chardonnay 2002
En helt fersk utgave av husets chardonnay - spesialtappet for anledningen. Du vil således være blant de aller første som får smake denne årgangen.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 10. februar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 100203. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 05.02.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her