10. mai 2011 i Oslo - Eksklusiv middag med Anne Trimbach

Opplev fransk vinmakerkunst i verdensklasse i skjønn harmoni med en unik meny fra Ekebergrestaurantens toppkokker.
Redaksjonen
27 April 2011 - 14:10

Bli med på en eksklusiv middag sammen med 13. generasjon fra et av Frankrikes mest kjente vinhus.
 
Denne kvelden får du oppleve noen av Frankrikes mest ettertraktede viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved Ekebergrestauranten.
 
Hils forsommeren velkommen i det vi smaker ikke mindre enn 10 elegante viner sammen med Anne Trimbach.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tradisjonsrikt siden 1626
Gjennom nesten 400 år har familien Trimbach vært synonymt med Alsaces historie og vinmakerkunst, og regnes i dag som et av områdets mest toneangivende vinhus.
 
Det er brødrene Bernard og Hubert Trimbach som siden 1945 har ført husets stolte tradisjoner videre, sammen med Bernards sønner Pierre og Jean Trimbach fra sent 70-tall.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Anne Trimbach, den 13. generasjon i rekken.

Hun lærer deg mer om Alsaces viner og spennende historie, samt leder oss gjennom vinene vi serverer til middagen. Du får blant annet smake flere av husets toppcuvéer som lages i små kvanta, samt to årganger av deres toppriesling, Cuvée Frédéric Emile.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Trimbach">Les mer om Trimbach her (klikk)
 
Enestående smaking og middag med unike viner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til vinene vi får servert denne kvelden.
 
Møt en av Frankrikes ledende vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag .
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Anne Trimbach
Domaine Trimbach
 
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
10. mai 2011
*
Apéritif/ amuse bouche
 
Østers med eplegelé
Trimbach Muscat Réserve 2009
*
Kamskjell og laks tataki, ponzusauce og wakame
Trimbach Riesling 2009
Trimbach Riesling Réserve 2000
**
Foie gras-terrine og pepperand, servert med
aprikos og balsamico-gastrique
Trimbach Gewurztraminer 2009
Trimbach Gewurztraminer, Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre 2004
***
Indrefilet av svin med sennepskrydret crumble,
rotfruktcrème og confit, karvesjy
Trimbach Pinot Gris Réserve Personelle 2004
Trimbach Pinot Gris Réserve Personelle 1998
****
Grillet lysing med beurre blanc
servert med spisskål, petit pois og bacon
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2004
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2005
***
Panna cotta med kokosflan og granateple
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile Vendage Tardive 2001
**
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
• Trimbach Muscat Reserve 2009, ca pris kr 149,90 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Trimbach Riesling Reserve 2000, kr 329,- (lanseres i mai 2011)
• Trimbach Pinot Gris Reserve Personelle 1998, kr 369,90 (begrenset antall lanseres 7. mai i spesialbutikkene i Vika og Valkendorfsgate)
• Trimbach Gewurztraimer, Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre 2004, kr 339,- (lanseres i mai 2011)
• Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2005, kr 339,90 (årgangen ikke lansert i Norge ennå)
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.
 
è Meld deg på her (klikk)

Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: Tirsdag 10. mai 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1145,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 01.05.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Trimbach siden 1626
Familien Trimbach har gjennom 13 generasjoner og nærmere 400 år hatt stor betydning for Alsaces historie, og har gjort områdets viner kjent over hele verden.
 
I 1626 etablerte Jean Trimbach seg som vinmaker i Riquewhir i Alsace, og ble raskt anerkjent som en kvalitetsprodusent og også en notabilitet i området. Både sønnen og sønnesønnen til Jean Trimbach ble borgermestere av Riquewihr - en stilling flere generasjoner senere skulle komme til å inneha.
 
På 1840-tallet etablerte familien seg i Hunawhir, hvor Frédéric Emile Trimbach vokste opp. Hans innflytelse på hvordan vinhuset ble drevet med et fokus på kvalitet, er det samme som gjennomsyrer det stolte familieeide huset den dag i dag og som har gjort deres viner berømte.
 
Hans sønn Frédéric Théodore, flyttet husets drift til middeladerbyen Ribeauville straks etter 1. verdenskrig, og det er her vi finner Domaine Trimbach den dag i dag.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Purister i 13 generasjoner
Gjennom alle år har familien Trimbach vært dypt involvert i alle prossesser av vinmakingen, fra planting av vinmarker, til innhøsting og vinifikasjon.
 
Husets vinmarker ligger alle i nærheten av Ribeauville hvor markene er preget av store forekomster av kalkholdig jord.
 
Med de aller beste vinmarkene i Alsace har familien gjennom alle år laget elegante og velbalanserte, tørre viner med en elegant struktur og fruktig stil, med lang lagringsdyktighet.
 
Vinene får gjerne modne under perfekte forhold over flere år i familiens kjellere før de finner veien til butikkhyllene.
 
Dette gjelder spesielt for husets toppcuvéer slik som Cuvée Frédéric Emile, som er Trimbachs signaturvin, hvor druene utelukkende kommer fra Grand Cru vinmarkene Geisberg og Osterberg.
 
 
Foto: Domaine Trimbach

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her