150 kilo smaksprøver til Brussel

Ringo Haupt og elever fra matfag på Myre lager restaurant under European Seafood Exposition i Brussel.

I tillegg til 17 Nord-Norske bedrifter, stiller Ekspedisjonens Ringo Haupt og fire elever fra Matfag på Sortland videregående skoles avdeling på Myre opp, og lager smaksprøverestaurant på European Seafood Exposition i Brussel.
 
De skal servere 150 kilo smaksprøver.
 
Chilitorsk
- Vi snakker muligens marinert torsk, i chili og honning, torskepølser og flere retter av lever, sier elevene.
 
Det er Vesterålen Fiskeripark som arrangerer Belgia-turen for tredje året på rad.
 
Stor messe
- Den messen her er så ekstremt stor at det er vanskelig å forklare, sier Svein Egil Stavem i Vesterålen Fiskeripark til Bladet Vesterålen.
 
Den europeiske sjømatnæringen boltrer seg på 115 000 kvadratmeter.
 
Dårlig marked
Sjømatmessen i Belgia er en av verdens største i sitt slag.
 
Mange av de tradisjonelle markedene er dårlig for øyeblikket, og det er først og fremst nye innsmett i markedet de nordnorske bedriftene speider etter.
 
- Det er hvitfisksiden som har den største utfordringen i finanskrisen, pelagisk industri og lakseoppdrett har mye gunstigere forhold, sier Stavem.

Forsiden akkurat nå

Til toppen