21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve

Det er lett som bare det å gjenskape smaken fra siste besøk på asiatisk restaurant. Her får du et knippe oppskrifter som hjelper deg på veien.

 Asiatiske ingredienser og tilberedningsmetoder har fått en fast plass i hverdagskjøkkenet. Friske, krydrete, sterke og søte smaker setter en ekstra spiss på maten og det er en av grunnene til at vi elsker retter inspirert av Asia.

Her finner du et knippe retter som alle kan lage og med ingredienser som er lett tilgjengelig. 

Snacks:

Tempura-stekt kinakål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kinakål
80 g tempura mix (mel for fritering)
1 dl vann
3 ss soyasaus
3 dl olje
pepper

Fremgangsmåte

Beregn ca. 6 biter pr. porsjon

Tempurarøre kjøpes i asiatiske butikker. Det er ferdigblandet mel som blandes ut med vann og brukes som frityrrøre. Disse rullene er gode som forrett eller som tilbehør til kylling, fisk og salater.

Bruk det hvite på kålen og kutt den i størrelse 2 x 4 cm. Bland tempurarøren etter oppskrift på pakken, men bytt ut vann med 3 ss soya. Dypp kinakålen i tempurarøren og friter i olje ved 180 grader til de blir gylne og sprø. Legg på kjøkkenpapir og server nystekt.

Tips:
Disse rullene er gode som forrett eller som tilbehør til kylling, fisk og salater. Serveres de som egen rett, er det godt å ha en søt chilisaus ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes, Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Supper:

Tom Kha Gai

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

3 kyllingfileter
8 dl kyllingkraft
100 g frisk ingefær
1 båt hvitløk
1 sitrongress
2 ss fiskesaus (asiatisk)
saft og skall av 1 lime
4 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress, og la det småkoke i 3 minutter. Skjær kyllingfiletene i biter og ha dem i kraften. Kok videre i 2 minutter og tilsett resten av ingrediensene. Trekk til side og sjekk at kyllingen er ferdig kokt.
Server med kokt ris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Asiatisk grønnsaksuppe med kylling

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss soyaolje

1 sjalottløk i strimler

½ purre i strimler

2 gulrot i strimler

½ rød paprika i strimler

5 aromasopp i skiver

1 båt finhakket hvitløk

1 ss finhakket rød chili

1 sitrongress

 1 ss revet frisk ingefær

1 ss hakket frisk koriander

3 dl eplemost

3 dl kokosmelk

3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

3 dråper tabasco

2 kyllingfilet i strimler

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Stek kyllingen og sett det til side.

Knus sitrongresset.

Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.

Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.

Hell på den varme kokosmelkblandingen.

La suppen småkoke i 4-5 minutter.

Tilsett kyllingen og hakket koriander mot slutten av koketiden.

Smak til med salt og pepper.

Fjern sitrongresset før servering.

Tips:

Server suppen varm og gjerne med godt brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Salater:

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss solsikkeolje
3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket rød chili
salt og kvernet pepper
1 pakke nudler (helst fullkorn)
1 slangeagurk
1 romanosalat
3 ss hakket frisk koriander
Dressing:
2 ts sesamolje
1 ss søt chilisaus
saften av 3 lime
1 ss fiskesaus (asiatisk)
ca 1 ss lys soyasaus
2 ss vann
2 stk finsnittete vårløk
1 stilk finsnittet stangselleri

Fremgangsmåte

Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.

Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.

Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.

Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.

Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Thaiinspirert biffsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
300 g sukkererter
2 rødløk
2 røde paprika
2 agurker
4 ss frisk koriander, grovhakket
2 ss frisk mynte, grovhakket
 
Dressing:
4 ss fiskesaus (asiatisk)
4 ss limesaft
4 ss soyasaus
2 ss sukker
1 finhakket, rød chili

Fremgangsmåte

Finhakk rødløk, sukkererter, paprika og agurk. Bland inn urtene.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.

Skjær biffene i skiver og legg skivene over salaten.

Denne salaten er frisk og mettende på samme tid. Kombinasjonen av fiskesaus, limesaft og soyasaus er utrolig deilig og grunnlaget for en rekke thairetter.

Herlige salater

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kinesisk wok med blomsterkål

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

4 ss vegetabilsk olje
1 fedd finhakket hvitløk
1 bit finhakket ingegærrot
1 hel chili, finhakket eller i skiver
100 g rødløk i båter
300 g blomsterkål
Soyasaus
Black bean stir fry-saus
sesamfrø

Fremgangsmåte

Kok opp vann og bransjer blomsterkålen. Ta ut og avkjøl i kaldt vann. Varm opp oljen i en wokpanne eller stekepanne og fres hvitløk, ingefær, chili og rødløk under omrøring. Tilsett blomsterkålen og rør videre ved sterk varme i noen sekunder. Smak til med soyasuas og black bean-saus. Dryss over sesamfrø.

Tips1:
Server retten sammen med andre kinesiske retter.

Tips2:
Tilsett noen biter pulled pork med nøytral krydring og dampet ris.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

  

Sjømatretter: 

Grillet laks à la teppanyaki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g laksefilet
2 ss olivenolje
1 stor bit vannmelon i biter
2 vårløk i tynne strimler
4 asparges i tynne strimler
½ grønn chili i tynne skiver
Avokadomos:
2 avokado
Saft av 1 lime
1 ts finhakket grønn chili
Salt
½ finhakket sjalottløk
Teppanyakisaus:
2 dl sake
2 ts sukker
2 ts revet frisk ingefær
1 dl mirin (matlagingssake, se tips)
8 ss soyasaus
Saft av 1 lime

Fremgangsmåte

Begynn med sausen, den tar litt tid.

Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.

Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.

Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.

Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.

Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Chow Mein med skalldyr

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

75 g akkar, renset
75 g reker
3-4 friske kamskjell
½ eggehvite
1 ss maisenna rørt ut i litt vann
250 g eggnudler
5-6 ss vegetabilsk olje
50 g sukkererter
½ ts salt
½ ts brunt sukker
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
2 ss lys soyasaus
2 vårløk i tynne skiver
hønsebuljong etter behov
noen dråper sesamolje

Fremgangsmåte

Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler. Denne grunnoppskriften kan tilpasses etter smak med ulike ingredienser som smaksetter.

Åpne akkaren og snitt sikksakkmønster på innsiden. Skjær akkaren i 1 - 2,5 cm stykker og bløtlegg stykkene i kokende vann til alle har krøllet seg. Skyll i kaldt vann og la stykkene renne av.

Skrell rekene og del hver i to på langs. Del hvert kamskjell i 3 tynne skiver. Bland kamskjell og reker med eggehvite og maisennajevning.

Kok nudlene i kokende vann etter anvisningen på pakken. La dem renne av og skyll dem i kaldt vann. Bland med ca 1 ss av oljen.

Varm ca 2-3 ss olje i en wok. Fres sukkererter og reker under omrøring ca 2 minutter og tilsett salt, sukker, vin eller sherry, halvparten av soyasausen og vårløk i skiver. Rør om og tilsett litt hønsebuljong ved behov. Ta det opp og hold det varmt.

Varm resten av oljen i woken og fres nudlene under omrøring i 2-3 minutter sammen med resten av soyasausen. Leg nudlene på et stort serveringsfat og hell skalldyrblandingen over. Dynk med noen dråper sesamolje. Serveres omgående eller, hvis du ønsker, som kald rett.

Sendt inn av

Foto: Todd Patterson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Innbakt syrlig fisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 benfrie stykker av torsk eller annen fast hvit fisk
1 ts chilipulver
1 ts tandoori masala
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
salt
1 ts mangopulver
4 ss tørket brødrasp
4 ss solsikkeolje

Fremgangsmåte

Mariner fisken i chili, tandoori masala, ingefær, hvitløk og salt i 5 minutter.

Bland brødrasp og mangopulver. Legg fisken på smurt stekebrett. Dryss med brødrasp og dynk med solsikkeolje.

Stek i middels varm ovn, 180 C, i ca 20 minutter eller til fisken kan pirkes fra hverandre. Serveres varm med salat til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Asiatisk hot pot med kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

600 g kveitefilet

Suppen:
2 ss maisolje
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 sitrongress i biter
3 limeblad
20 g ingefærrot, revet
½ rød chili, finhakket
1 ss curry madras mild
1 lime
1 ts knuste korianderfrø
korianderblad
2 dl kokosmelk
3 dl kylling- eller fiskekraft
2 gulrot, i biter
12 småløk, grovhakket
1 stilk stangselleri i biter

Fremgangsmåte

Grovhakk og knus alt krydderet sammen.

Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.

Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.

Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.

Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

 

Kjøttretter: 

Tandoori murgh

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 og en halv time

Ingredienser

1 kg kyllingklubber eller lår
1½ dl eple cider eddik
3 hvitløksfedd
20 g frisk ingefær
5 dl hengt yoghurt naturell
½ ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts koriander
1 ts spisskummin
½ ts sort pepper
½ ts gurkemeie
1 ts nyrevet muskat
2 ss frisk hakket koriander
salt

Fremgangsmåte

Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben. Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.

Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter. Tilsett finhakket de tørkede malte krydderne, hvitløk, frisk koriander, salt og youghurt. Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer. Sett dem inn i ovn på 220 grader i 20 minutter og server med godt drikke.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Pekingand crispy duck

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 hel and ( ca 2 ½ kg )
2 ss kinesisk maltsukker evt. maltekstrakt eller honning
2 ss vann
 
 
kinesiske pannekaker
6-8 vårløk
½ agurk

Fremgangsmåte

Klipp av vingespissene på anden og fjern fettklumper i åpningen bak.

Kok den så opp i vann 2-3 minutter, ta opp og la den renne godt av. Tørk godt med kjøkkenpapir.

La g maltsukkervann av kinesisk maltsukker, maltekstrakt eller honning utrørt i vann. Pensle anden med dette mens skinnet fortsatt er varmt.

Heng til tørk på et kjølig og luftig sted, gjerne natten over. Desto tørrere and blir desto sprøere blir stekeskorpen.

Stek anden på rist midt i ovnen på 200 grader i ca 1 ½ time uten å snu den. Du skal heller ikke øse kraften over.

Når anden er ferdig stekt skjæres først skinnet opp i skiver, deretter kjøttet i tynne strimler, dette legges på fat hver for seg

Varm kinesiske pannekaker (fåes kjøp i asiatiske butikker). Smør en pannekake med andesaus, legg på skinn og kjøtt samt noen strimler med agurk og vårløk. Rull sammen og spis med fingrene

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Møre biffspyd med sataysaus og sprø asiatisk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 pakker mørbradbiff
24 små sjampignoner
2 paprika
12 stjerneløk
Sataysaus:
200 g usaltede peanøtter
2 ss soyasaus
2 ss østerssaus
4 ss hoi sin saus
20 blader koriander
Asiatisk salat:
2 bok choy-salat
2 pakker bønnespirer
2 bunter vårløk
4 gulrøtter
2 agurk
100 g ristede cashew-nøtter
noen friske blader koriander
2 lime
2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

La trespydene trekke i vann ca 30 min.
 
Skjær mørbradbiffene i terninger på ca 2 cm og sett annenhver bit kjøtt og grønnsaker på spydene. Brunes i panne og etterstekes i stekeovn på 170 grader i ca 5 minutter.
Sataysaus:
Ha alle ingrediensene til sataysausen i en foodprocessor/stavmikser til blandingen blir en tykk saus. Pensles over spydene før servering.
 
Kutt alle grønnsakene i mindre biter og legg alt i isvann i 5 minutter slik at alt blir crispy. Rist godt av vannet og bland.
 
Ha over en dressing av saften av 2 lime og 2 dl olivenolje, smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Asiatiske kålruletter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 g mager kjøttdeig av svin
125 g fullkornsris
3 båter hvitløk
1 ts revet ingefær
2 ss olje til steking
125 g finhakket frisk sjampinjong
1 revet gulrot
2 finhakket vårløk
2 ss frisk koriander
1⁄4 ts chiliflakes
1 ss soyasaus
1 ss risvineddik
1⁄4 ts sesamolje
1 savoykål,nykål eller hodekål

 

 

Pynt:

 

1 finhakket rød chili
1⁄4 potte frisk koriander

 

Glace:

 

1 dl hoisinsaus
2 ss risvineddik

Fremgangsmåte

Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.

Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.

Forvarm stekeovn til 180 °C.

Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.

Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.

Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.

Foto: Marit Svenningsen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Sauser:

Sursøt saus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisenna
3 ss sukker
3 ss soyasaus
1 ½ ss eddik
3 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til sausen og kok i en liten kjele. Smak til med eventuelt mer sukker eller eddik.
 
Brukes til asiatiske retter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Pekingandsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 ss olje
125 g brun bønnesaus (hoi sin)
2-3 ss sukker
1 ts sesamolje

Fremgangsmåte

Oljen varmes og bønnesausen røres i under svak varme. Tilsett sukkeret med 2 - 3 ss vann og varm opp til sukkeret har smeltet.

Ha så i sesamoljen og la det hele koke opp.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sursøt saus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 ss sukker
4 ss soyasaus
2 ss eplecidereddik
1 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 ss maisstivelse (maizena)
1 stor boks hermetisk ananas - bare laken!

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring.

Dette er den klassiske sursøte sausen fra Kina. Du kjenner den nok igjen fra klassikeren svinekjøtt med sursøt saus som du finner på alle kinarestauranter.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Desserter:

Frityrstekt banan og is

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 banan
ca 100 gram vaniljeis skåret opp i terninger på ca 2x 2 cm
litt hvetemel og melis
litt sjokoladesaus
olje til fritering

Fremgangsmåte

Først så lager du en blanding av 2 deler hvetmel og 1 del melis og litt eggehvite. Så skjærer man bananen opp i små terninger 2x2 cm. Disse rulles i melblandingen. Når dette er gjort, slippes de opp i frityrgryten og stekes til det blir en hard skorpe på overflaten.
Du gjør likeledes med isen, ruller den i melblandingen og steker dem kjapt i frityren. Her er det viktig at det ikke skal gå for lang tid ellers smelter isen.
Dette serveres i dessertskåler med sjokoladesaus. Ønsker du en mer syrlig smak, kan du servere den med fruktsalat, det vil si eple, appelsin, annanas, drue m.m. oppkuttet i småbiter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mangopudding

Antall porsjoner

6-8

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

4-6 gelatinplater (avhengig av størrelse)
2,5 dl varmt vann (min 80 grader)
1,75 dl sukker
7,5 dl mangopure (ca 2-2,5 mangoer)
2,5 dl helmelk
8 isterninger
Evt limesaft
Frisk mango i skiver

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Rør den ut i det varme vannet. Når gelatinen er oppløst, tilsett sukker og rør til det også er oppløst.

Bland mangopure, melk og isbiter i en stor bolle. Tilsett sukker- og gelatinmiksen og rør mens isen smelter.

Smak på blandingen om den har riktig balanse mellom sukker og sødme. Smak eventuelt til med lime eller mer sukker. 

Ha i en dessertform eller porsjonsformer (det tar kortere tid). La stå i kjøleskap i 2-3 timer. Du kjenner om den er klar ved å trykke på toppen. Hvis den kjennes fast, er den klar til å velves. For å få puddingen ut av formen er et godt tips å dyppe den raskt i kokende vann.

Pynt med mangoskiver før servering.

Tips1:
Du kan også bruke frossen mango i terninger.

Tips2:
Om du presser mangopureen gjennom en sikt, blir puddingen enda mer silkemyk. 

Tips3:
Server gjerne vaniljeis ved siden av. 

Foto: iStock

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen