Oppskrifter januarmenyen
Dampet torsk på linseseng med grønnsaker
Fremgangsmåte
- Dryss kvernet havsalt over torskestykkene og damp dem over rist i 8 minutter. Eller kok dem på vanlig måte i lettsaltet vann. Ta opp og hold varm.
- Skjær bacon i små strimler og fres i tørr panne. Legg på et kjøkkenpapir for at fettet skal trekke ut.
- Skyll linsene og la dem ligge i kaldt vann. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett linsene, kraft, rødvin, laurbær og timian. Kok opp og skum av. La småkoke i 20-25 minutter. Hvis all væsken absorberes, kan du tilsette litt mer vann. Linsestuingen skal være ganske fuktig og nærmest flytende i konsistensen.
- Tilsett smør og bacon og rør godt.
- Anrett torskestykkene oppå en seng av linsestuing og pynt med en kvist timian. Server grønnsakene i en kuvertskål ved siden av. Og la alle forsyne seg selv med tapenade som du kan kjøpe ferdig i butikken eller lage etter oppskriften nedenfor.
- Grønnsaker: Fres løk i olje noen minutter i en panne eller wok. Tilsett hvitløk og stek den myk. Ha i champignon og fres til den faller sammen. Deretter squash og til slutt tomat. Squashen skal ikke være helt mør. Smak til med salt og pepper. Dryss over friske urter.
- Tapenade: Kjør alt i mikser.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Dampet torsk med grillet vårløk og mango
Fremgangsmåte
- Legg fisken i en 10 % saltlake i ca. 5 min.
- Kutt mangoen og sjalottløken opp i små terninger og bland sammen med olivenoljen. Gi det et lett oppkok. Smak til med salt og pepper.
- Blancher vårløken og grill den lett i en grillpanne med litt salt. Trekk fisken i salt fiskekraft.
Tips:
Du kan også bruke denne sausen til pannestekt hvit eller rød fisk, som på bildet. Du kan også blande inn papaya i sausen.
Velg og vrak blant mange retter med torsk
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Her får du sært så gode kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Ovnsbakt seifilet med persille, gressløk og tomatsaus
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 170 grader.
-
Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.
- Lag tomatsausen: Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken.
- Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering. Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Pasta med sei, tomat og basilikum
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i terninger. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
- Kok opp vann og legg tomatene oppi i 10 sekunder. Ta dem opp, skyll i kaldt vann og fjern skinnet, ta ut kjernene og hakk dem grovt.
- Rens løken, grovhakk den og surr den myk i olivenolje.
- Tilsett tomatpuréen og tomatene samt chilipulveret.
- La sausen koke på svak varme i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha fisketerningene la disse trekke i sausen 2-3 minutter.
- Topp med finhakkede friske urter.
- Fordel spagetti på tallerkener og topp med sausen.
Lyst på en annen pastarett. Her er mange å velge mellom
Velg og vrak blant over 100 retter med sei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG