27. oktober i Oslo- Smak superviner fra Rioja

Opplev spansk lidenskap på sitt beste i det vi smaker de beste vinene, hvorav flere eldre årganger, fra en av Riojas superstjerner.
Redaksjonen
02 Oktober 2008 - 17:20

Rioja - bare navnet får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss!
 
Midt i kjerneområdet for Riojas grand cru-landsbyer, finner vi hovedsetet Haro. Her blant de ypperste bodegaene i Rioja Alta ligger hovedsetet til et av Spanias beste vinhus - Muga
 
Bli med Jesus Viguera og smak ni viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Riojas indrefilet
Bodegas Muga sine vinmarker er blant de aller beste parsellene i Rioja Alta, og det som hentes inn fra andre vinbønder kommer primært fra eldre planter. Mugas egne vinmarker har en gjennomsnittsalder på ca 30 år gamle vinstokker.
 
Vinmarkene ligger i ekstreme klimatiske forhold med riktig helling og så høyt som mulig, og sammen med utelukkende håndplukking, sikrer det druer av topp kvalitet.
 
I innhøstningsperioden finner du hele familien i vinmarkene hvor de følger nøye med på druenes utvikling av syre og sødme for å kunne høste på optimalt tidspunkt.
 
 
Lagringsviner av ypperste klasse
Muga benytter seg av eikefat til så vel vinmakingen som modningen av vinene, noe som lager ekstremt gode lagringsviner. Huset er kjent for sin urokkelige kvalitet, og deres toppvin Muga Prado Enea Gran Reserva lages kun i år der vinhøsten er optimal.
 
Vinene får modne på fat i minst ett år før de tappes på flaske for videre lagring. Nytenkning blandet med bruk av tradisjonelle metoder, nøye blanding av druetyper og bruk av forskjellige typer eikefat, har tatt Muga med til Riojas stjernehimmel.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Ni viner i verdensklasse
Denne kvelden er det Jesus Viguera som besøker oss. Han vil lære deg mer om Rioja som område, hva som gjør Rioja så spesielt, forskjellen mellom de enkelte vinhusene og ta oss med på en utrolig spennende smaking av ni viner i ypperste klasse.
 
Viguera har valgt ut to helt spesielle årganger fra Mugas rikholdige kjellere for å vise hvilket potensiale som finnes i riojavin av ypperste klasse og hvordan den utvikler seg over tid.
 
Gå ikke glipp av en lidenskapelig kveld med noen av Spanias beste viner - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Muga Rosado 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 130,-)
 
+ to eldre årganger av deres beste viner
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 27. oktober 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.10.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her