3. april i Oslo - Champagnemiddag med Mumm og Perrier-Jouët på Oro

Bli med på en fantastisk femretters middag på Restaurant Oro med utsøkt champagne til alle rettene. Eksklusive Perrier-Jouët og Mumm blir servert i glassene.

Dette er et av vårens store høydepunkter, og et arrangement du ikke bør gå glipp av. Pierre-Aymeric du Cray, Brand Development Manager, kommer til Oslo denne dagen og han vil geleide oss gjennom deres utsøkte champagner - alt satt sammen til en perfekt meny, signert de meget dyktige kokkene ved Restaurant Oro.  Dette arrangementet er nå gjennomført.

Perrier-Jouët
I nesten 200 år har Champagnehuset Perrier-Jouët fremstilt ekstraordinære champagner. I 1811 sto bryllupet mellom Pierre-Nicolas-Marie Perrier og Adéle Jouët, og dette markerte starten på champagnehuset i Epernay. Fra første stund så Perrier hvilket potensial det lå i eksportmarkedet og allerede i 1815 eksporterte han sine første flasker til England.

Perrier-Jouët plantet tidlig sine vinranker i de beste områdene av Champagne; Aÿ, Mailly, Avize og Cramant, og de var blant de første til å innse hvor viktig Chardonnay var for fremstilling av høykvalitetschampagne. Druen gir Perrier-Jouët dens karakteristiske elegante lette smak med stort raffinement - noe som alltid har vært deres kjennemerke.

Champagne hadde frem til 1854 vært en søt affære. Dette året lanserte Perrier-Jouët som første hus en tørr champagne, selv om uttrykket "brut" ikke ble benyttet før på 1880-tallet. Huset var også blant de første til å lage årgangschampagner, og var allerede i 1858 de første som navnga hvilket hus champagnen kom fra.

Deres høye kvalitet på champagnene gjorde at Perrier-Jouët i 1861 ble valgt til offisiell leverandør av champagne til det britiske kongehus.

Ny era
I 1959 gikk huset i kompaniskap med champagneprodusenten Mumm, og med lanseringen av deres utsøkte Belle Epoque i 1964, markerte man en ny era hos Perrier-Jouët. Champagnen ble tappet på flasker designet i 1902 av den anerkjente glassmesteren Emilie Gallé. Disse lå glemt i 60 år. Hans intrikate og delikate kreasjon av hvite anemoner og emaljerte roser innrammet i gull, ble Perrier-Jouët sitt distinkte merke og som vi den dag i dag kan beundre på deres flasker.

Champagneområdet har en terroir-klassifisering, der Perrier-Jouët har et gjennomsnitt på hele 99 av 100 mulige poeng på sine vingårder. Av de tre druene som er tillatt i Champagne er Perrier-Jouët sine vinmarker dyrket med 56% Chardonnay, 29% Pinot Noir og 15% Pinot Meunier.

Dette arrangementet er nå gjennomført.

MUMM
Mumm har helt siden huset ble grunnlagt i 1827 vært synonymt med champagne. Deres berømte symbol Cordon Rouge, som er inspirert av den franske Legion d'Honneur, har blitt et velkjent merke for kvalitet. Mumm er i dag en av verdens mest populære champagner, og blir drukket ved mange kongehus, deriblant vårt eget.

Mumm ble etablert av tyske vinhandlere i 1827, og benyttet seg i starten av innkjøpte druer. For å sikre jevn tilgang på ypperste kvalitet av druer begynte Mumm fra 1882 å kjøpe sine egne vingårder. Det ble også installert syv tradisjonelle vinpresser laget av tre. Disse er fortsatt i bruk - nettopp for å sikre den kvalitet Mumm er viden kjent for.

I dag har Mumm 218 hektar med vinmarker, fordelt over de syv mest anerkjente Grands Crus i Champagne; Aÿ, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize og Cramant.

Mumm er gjennom flere tiår blitt assosiert med forskjellige former for kultur og har vært en stor del av så vel Formel 1 som seiling, og har alltid hatt sterke bånd til kunstens verden. I over 30 år benyttet de seg av anerkjente kunstnere til å lage deres reklameannonser og -plakater, noe som gjenspeiles i dagens Mumm.

Bli med oss når vi oppdager deres hemmeligheter og smaker deres fantastiske champagner.

MENY
Mumm og Perrier-Jouët
Restaurant Oro
3. april 2006
*
Apéritif
G.H. Mumm - Mumm de Cramant
***
Amuse Bouche
***
Kamchatka-krabbe med tomatterrine,
pistasjemulsjon og Patata Causa
G.H. Mumm - Cordon Rouge Brut
***
Foie gras-crème brulée, bringebærsorbet og eplechips
Perrier-Jouët - Grand Brut
***
Intermezzo
***
Posjert kveite med kaviar-beurre blanc
Perrier-Jouët Belle Epoque 1998
***
Andebryst confit, escabeche saus, pomme fondant
G.H. Mumm - Grand Cru
***
Eple- og grapefrukt bavaroise,
eplesorbet, fennikelkrem, espuma og nougatine
G.H. Mumm - Demi-Sec
***
Petit Four
***

Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
• G.H. Mumm - Mumm de Cramant
(ikke tilgjengelig i Norge. Anslåttpris ca. kr. 780)
 
 
 
 
• G.H. Mumm - Grand Cru
(ikke tilgjengelig i Norge. Anslått pris ca. kr. 620)
 
• G.H. Mumm - Demi-Sec
(ikke tilgjengelig i Norge. Anslått pris ca. kr. 350)
 
Dette arrangementet er nå gjennomført.

Tid: 3. april 2006 kl. 19.00 (til ca. 23.30)
Pris: kroner 1195,- inkl. mva.
Sted: Restaurant Oro, Tordenskioldsgate 6a, 0160 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 030406 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.03.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Forsiden akkurat nå

Til toppen