4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
Redaksjonen
14 Oktober 2003 - 12:46

Torres familien har siden 1870 drevet kommersielt med vin i det spanske området Catalonia. En lang historie ligger bak navnet Torres gode rykte. Dagens øverste leder i Torres-familien, Miguel Torres, ble i 2002 kåret til "Man of the Year" av det engelske vinbladet Decanter. Bakgrunnen var hans engasjement for modernisering av spanske viner.

Miguel Torres S.A. er kjent for sine kvalitetsviner og er blant de største familieeide vinfirmaer i verden. Torres eksporterer til mer enn 130 land og eier i dag 1.300 hektar i Catalonia.

Sensasjon i Paris
Torres Mas La Plana gjorde også stor sensasjon da den i 1979 kom ut som beste vin i en fransk test der mange av de store kjente slottene i Bordeaux også var med. Mas La Plana 1970 (vinen het den gang Gran Coronas Reserva - Black Label) slo knock out på kjente Château Latour 1970, Château Pichon-Lalande 1964 og Château Mission Haut-Brion 1961. I tillegg kom Coronas 1976 på syvende plass i den samme konkurransen. Du skal få smake ikke mindre enn tre årganger av Mas La Plana denne kvelden.

Miguel Torres har alltid ligget i front når det gjelder det siste innen vinteknologi, dog i samarbeid med tradisjonelle teknikker. Torres har gjennom en årrekke valgt å benytte så lite kjemiske produkter som overhodet mulig.

Chile
Miguel Torres S.A. vokste stadig i Spania og etablerte også i 1979 en vingård i Chile, nærmere bestemt i Valle Central i Curico. På grunn av sin geografiske isolasjon med Atacama-ørkenen, Andesfjellene og Stillehavet som naturlige barrierer mot skadedyrene, har Chile klart å holde seg fri for phylloxera. I Chile eier Miguel Torres i dag 330 hektar og produserer 12 viner. I Norge er 5 av disse tilgjengelig.

California
Miguel Torres' søster, Marimar, etablerte seg i 1989 i California, der hun produserer viner fra egen eiendom. En av vinmarkene er oppkalt etter hennes far, Don Miguel. Vingården på 33 hektar, fordelt på 11 ha med Pinot Noir og 12 ha med Chardonnay, ligger i Sonoma ved Russian River og kun 15 km fra Stillehavet. Marimar benytter seg av europeisk stil, både når det gjelder arbeid i vinmarken og vinifikasjonen. Hun lager tre fantasiske viner, hvorav to finnes i Vinmonopolets bestillingssutvalg. Begge disse skal vi smake.

Torres eier også Jean Leon Winery som ligger i Penedès og består av 100 ha. pago vinmark. Til sammen blir det produsert fem fransk-inspirerte viner, hvorav to viner finnes på Vinmonopolet. De første Cabernet Sauvignon-druene i Spania ble for øvrig plantet av Jean León. To viner fra Jean Leóns portefølje skal smakes.

Mer informasjon om vinene finner du på www.torres.es og www.jeanleon.es

Dette er kveldens viner:
10 w Mas La Plana Reserva 1991 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)
11 w Mas La Plana Reserva 1989 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)

Smakingen er nå avholdt

Tid: 4. november 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 041103. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.10.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Foto: Roger Kolbu og Torres.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her