6. oktober i Oslo - Legendariske Burgund

Møt en av verdens mest berømte vinmakere og smak hvite og røde burgundere i verdensklasse.
Redaksjonen
05 September 2008 - 10:55

Rett sør for Dijon, i hjertet av vinområdet Côte d'Or i Burgund, ligger landsbyen Meursault. Her har familien Matrot laget legendariske viner i tre generasjoner.
 
Bli med Thierry Matrot og smak 10 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Burgunds beste områder
Domaine Matrot sine litt over 19 ha, omfatter myteomspunne områder som Meursault, Puligny Montrachet, Monthélie og Auxey-Duresses. Huset er i tillegg kjent for sine flotte Volnayer.
 
I dag er det Thierry Matrot som sammen med sin kone Pascale, viderefører husets tradisjoner, og hans urokkelige fokus på kvalitet har gitt gode resultater.
 
Med en grunnleggende respekt for jordsmonnet, har Matrot i en årrekke benyttet seg av miljøvennlige produksjonsmetoder som naturgjødsel og lite insektsmiddel (økologisk fra 2000).
Nøyaktighet og kompleksitet
Vinhøsten hos Matrot er på ingen måte overlatt til tilfeldighetene, men følges nøye for at druene skal kunne høstes på optimalt tidspunkt for å gi den riktige konsentrasjonen.
 
Dette kombinert med en nitidig kontroll av såvel vinifikasjon, temperaturer og fatlagring, gir viner som viser Burgunds kompleksitet og finesse på en elegant måte.
 
Vinene får et opphold på eikefat i 11 - 12 måneder før de tappes på flaske for videre lagring. Vinene deres utvikler mer komplekse aromaer over tid, og deres viner kan med fordel lagres over flere år.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
10 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Thierry Matrot selv, og han vil ta oss med på en oppdagelsesreise i Burgund hvor du vil få smake så vel hvite som røde burgundere.
 
Her vil du bli servert legendariske viner som Meursault, Puligny Montrachet, og deres elegante 1er cru viner.
 
Ta med venner og kolleger på en vinsmaking utenom det vanlige - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Matrot Bourgogne Chardonnay 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 146,-)
• Matrot Meursault 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 300,-)
• Matrot Meursault Blagny 1998 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 450,-)
• Blagny 1.er Cru la Pièce Sous le Bois 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 370,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 6. oktober 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her