700 nye viner klar for auksjon

Om få dager åpner Vinmonopolet for sin tredje auksjon.

Da Vinmonopolet avholdt sin forrige auksjon sist april ble det solgt vin for tre millioner kroner. Totalverdien for den tredje auksjonen i polhistorien er vurdert til over 2,4 millioner kroner og omfatter nesten 700 produkter.

Les om tidligere auksjoner

Blant godbitene er en rekke årganger av Opus One, samarbeidsprosjektet mellom Mondavi og Mouton-Rothschild. Utropsprisene ligger på 1120 kroner og oppover. For Grange starter prisene på 1440 for 1988-årgangen.

Cos d`Estournel 1964 vil bli utropt til kroner 640, mens Lafite Rothschild 1952 starter på 2400. Dette er for øvrig den produsenten det er flest lotter av. Latour og Mouton-Rothschild er ikke uventet godt representert på listen.

Sett deg inn i disse slottenes kvaliteter

Selvsagt bys det også på en rekke rariteter som for eksempel Tuke Holdsworth Vintage Port Extra 1920 til kroner 2400.

Juniauksjonen vil imidlertid kun bli nettbasert og er åpen mellom 11. og 19. juni. Auksjonene til Vinmonopolet gjøres i samarbeid med Blomqvist.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen