8., 15. og 24. september i Oslo - Det meste om det beste - tredagers kokkekurs

I løpet av tre intense dager gir Norges beste kokker deg en opplæring i kjøkkenets viktige grunnprinsipper.
Redaksjonen
23 Juni 2010 - 18:11

Alle som elsker å lage mat vil elske dette tredagers kokkekurset med noen av Norges og verdens beste kokker fra Kulinarisk Akademi.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser.
 
Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.

Du får bli med på utbeining av fjærkre, og vi fileterer rund og flat fisk. Skalldyr, som rå-reke, blåskjell, kamskjell og hummer, blir selvfølgelig en del av kurset.

Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.

Vi skal også bake grovbrød, olivenbrød og varianter av foccacia og andre enkle bakverk, samt lager de deiligste desserter til selskap hjemme, som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.

Dette blir gøy...
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Lær av Norges beste kokker
Dette tredagers kokkekurset blir holdt hos Kulinarisk Akademi av noen av deres beste kokker; Espen Vesterdal Larsen, Thomas Pettersen og Jostein Medhus.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
 
Kursavgiften dekker følgende:
 
• Foredragsholdere
• Alle måltider under kurset
• Alt drikke til måltidene under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forklær under kurset
• Lån av utstyr under kurset
 
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 

Tid:
Onsdag 8. september 2010, kl. 16.00 - 22:00,
Onsdag 15. september 2010, kl. 15.00 - 22.00 og
Fredag 24. september 2010, kl. 15.00 - 22.30
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Se hele programmet her(klikk).
 
Pris: kroner 6.600,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 24 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 22.08.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Espen Vesterdal Larsen.
 
Espen Vesterdal Larsen har, i tillegg til sin stilling som konsulent ved Kulinarisk Akademi, vært fast dessert- og sjokoladeansvarlig på det norske kokkelandslaget. I fjor høst var han med da kokkelandslaget sikret Norge sitt aller første gull i kokke-OL i Erfurt i Tyskland.

Han begynte sin karriere som kokk innen det salte, men etter et møte med Lars Lian fant han raskt ut at det var dessertene og sukkeret som interesserte ham mest. Han tok derfor konditorutdannelse på Erichsens konditori i Trondheim etter avlagt fagprøve som kokk.

I 1997 ble hardt arbeid belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst, og hans senere deltakelse på kokkelandslaget har videre finslepet hans ekspertise innen det søte.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Espen blant annet med seg Kulinarisk Akademis nyeste tilskudd, Thomas Tokerød Pettersen.
 
Thomas har gått sin læretid ved Restaurant Feinschmecker, før han begynte som commis ved Gastronomisk Institutt i 2001.
 
Hans ekspertise gav han en jobb som kjøkkensjef ved den norske ambassaden i Washington D.C., samt stillinger ved Michelinrestauranten ved Hotel Louise C. Jacob Hamburg, i Singapore og i Australia, før han vendte nesen hjem til Norge igjen.
 
De siste årene har han gledet gjestene ved De fem stuer med sine kreasjoner om vinteren, hvor han jobbet som sous-chef, mens han har laget de lekreste sjømatsretter på Solsiden om sommeren.
 
Pettersen har også en hederlig 3. plass fra NM i kokkekunst å se tilbake på.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Landslagskaptein
Sistemann av kveldens kokker er ingen ringere enn kapteinen på det norske kokkelandslaget - Jostein Medhus.
 
Den sympatiske kokken har trass sin unge alder, en lang og lysende karriere bak seg.

Etter endt læretid på Jans Mat og Vinhus i Stavanger gikk turen videre til restauranthuset Metro i Sandnes, og Timbuktu i Stavanger. Her viste han raskt sitt talent og ble etterhvert kjøkkensjef for denne resaturanten og for en av Stavangers fremste fiskerestauranter, Straen.

Som med så mange andre unge kokker fristet det med et opphold i utlandet, og Medhus ble med på å luksushotellet Park Hyatt Zurich, hvor han jobbet som sous chef i to år.

Tilslutt vendte han nesen mot Oslo, der han før han begynte hos Kulinarisk Akademi jobbet på Palace Grill og som kjøkkensjef på Restaurant Oro.

I 2004 vant han også konkurransen "Flirting with seafood" under Gladmatfestivalen i Stavanger i sterk konkurranse med en rekke ledende kokker.
 
Det siste året har Medhus vært med på å bygge opp Stavangers nye topprestaurant Renaa: Restauranten som kjøkkensjef.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
 
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
 
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
 
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Program for "Det meste om det beste - tredagers kokkeskole"
 
8. , 15. og 24. september 2010, Kulinarisk Akademi, Oslo
 
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:

Onsdag 8. september kl 16.00 - 22.00
Vi ønsker velkommen og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring.
 
Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:
- Fisk
- Skalldyr
- Blåskjell
- Grønnsak
- Kylling
- Okse, lys og mørk
- Sauser
- Supper
 
Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.

Onsdag 15. september kl 15.00 - 22.00
Det blir en innholdsrik fredag med følgende høydepunkter:
 
- Baking, forskjellige typer brød og bakverk.
- Kjøtt og fjærfe - stykningsdeler og tilberedningsmetoder
- Dessert

Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.

Fredag 24. september kl 15.00 - 22.30
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
 
- Fisk og skalldyr - filetering og tilberedningsmetoder
- Garnityrer

Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her