9 fristende retter med nykål

Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.

Våren er en tid mange matinteresserte gleder seg til, ikke bare på grunn av lysere tider, men spesielt siden årets første friske grønnsaker fyller opp butikkhyllene.

Tid for å fråtse

Dette er virkelig tiden for å fråtse i asparges, nypoteter og ikke minst nykål. Nedenfor finner du noen av de mange oppskriftene vi har med nykål i vår store kokebok.

Også veldig sunt

Ikke bare er nykål fantastisk godt på smak, den har en rekke helsefremmende egenskaper du kanskje ikke var klar over. Blant annet kan kål forebygge brystkreft og hjerte- og karsykdommer viser nyere forskning.

Les mer om kålens helseeffekt her

I dag kan vi få tak i det meste av de grønnsakene vi ønsker hele året igjennom, men det er noe eget med å spise de grønne delikatessene når de er på sitt aller beste og i sesong.

Dersom du ikke får tak i nykål kan du også benytte spisskål som likner ganske mye på smak.

Flere lekre oppskrifter på nykål finner du her

Grønn juice

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 grønne epler
½ nykål/sommerkål

Fremgangsmåte

Skjær stilksellerien, epler og nykål i biter som passer juicemaskinen din.

Bruk en juicemaskin og press gjennom frukt- og grønnsakbitene.

Fyll et glass med isbiter og hell juicen i glasset. Pynt gjerne som på bildet.

Tips:
Nypresset juice taper seg raskt næringsmessig og bør drikkes umiddelbart. Lag derfor ikke mer juice enn nødvendig.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen