9 lettlagete supper å ta med på tur

Ta med middagen på termos. Vi kan love deg at suppe aldri smaker bedre enn når den nytes ute i vårsola. Her er oppskriftene.

Suppe er en av de mest geniale gastronomiske oppfinnelsene. Selv om vi ikke behøver å koke suppe på en spiker i dag, forteller uttrykket brukt positivt, om hvor lite som trengs for å lage et måltid.

Selv et par tre grønnsaker og litt krydder, kan bli til et festmåltid. Og siden suppa inneholder alt du trenger for å bli mett, er den også perfekt som turmat og termosfyll.

Her er 9 supper som vil vekke begeistring.

Finner du ikke suppa du leter etter, er det mange flere oppskrifter her

Asiatisk grønnsaksuppe med kylling

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss soyaolje

1 sjalottløk i strimler

½ purre i strimler

2 gulrot i strimler

½ rød paprika i strimler

5 aromasopp i skiver

1 båt finhakket hvitløk

1 ss finhakket rød chili

1 sitrongress

 1 ss revet frisk ingefær

1 ss hakket frisk koriander

3 dl eplemost

3 dl kokosmelk

3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

3 dråper tabasco

2 kyllingfilet i strimler

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Stek kyllingen og sett det til side.

Knus sitrongresset.

Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.

Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.

Hell på den varme kokosmelkblandingen.

La suppen småkoke i 4-5 minutter.

Tilsett kyllingen og hakket koriander mot slutten av koketiden.

Smak til med salt og pepper.

Fjern sitrongresset før servering.

Tips:

Server suppen varm og gjerne med godt brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Blomkålsuppe med timian og sitron

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 blomkål

1 løk

1 l grønnsakskraft eller -buljong

2 ss hakket frisk timian

saften av ½ sitron

1 ½ dl crème fraîche lett, 18 %

2 eggeplomme

½ ts malt muskat

smak til med salt og pepper

1 ss hakket frisk gressløk

1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.

Rens blomkålhodet og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.

Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.

Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.

Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.

Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.

Smak til med muskat, salt og pepper.

Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Brokkolisuppe

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g brokkoli

7 ½ dl grønnsakskraft- eller -buljong

1 laurbærblad

1 grønn chili

2 ½ dl matfløte

salt og pepper etter smak

2 egg

Fremgangsmåte

Del brokkolien i grove biter.

Del chilien og fjern hinner og frø.

Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.

Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.

Mos resten med en stavmikser, e.l.

Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.

Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.

Smak til med salt og pepper.

Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fiskesuppe med fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

8 dl fiskekraft

2 dl matfløte

1 finhakket fennikel

2 gulrot i skiver

200 g torskefilet eller annen hvit fisk i terninger

200 g laksefilet eller annen rød fisk i terninger

2 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver

1 båt knust hvitløk

1 rød chili finhakket (fjern frøene)

½ purre i strimler

4 ts crème fraîche lett, 18 %

Fremgangsmåte

Kok opp kraft og fløte.

Tilsett alle ingrediensene bortsett fra purre og crème fraîche.

La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.

Tilsett purre og crème fraîche i det siste kokeminutt.

Smak til med pepper.

Server suppen med crème fraîche og godt brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Jordskokksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

5 dl hønsekraft eller -buljong eller grønnsakskraft eller -buljong

5 dl melk

400 g jordskokk (ca. 6 stk.)

2 ss olje til steking

100 g bacon i strimler

1 ss valnøttolje

1 dl hakket frisk kruspersille

smak til med salt og pepper etter at bacon er tatt i

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.

Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.

Ha suppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 ss smør

4 sjalottløk

500 g knollselleri (sellerirot) i terninger

6 dl grønnsakskraft eller -buljong

2 dl melk (eller matfløte)

smak til med salt og nykvernet pepper

100 g knollselleri (sellerirot) i strimler

1 ss soyaolje

2 ss klippet frisk gressløk

Fremgangsmåte

Skrell selleri og skjær den i terninger.

Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).

Rens løken og del dem i to.

Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

Tilsett fløte.

Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

 

Selleristrimler:

Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Persillerotsuppe med pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g persillerot

1 sjalottløk

6 dl grønnsakbuljong (utblandet)

4 dl melk

 ½ dl matfløte

smak til med salt

1 ts sitronsaft

2 ss finhakket bladpersille

    

Persillepesto:

1 bunt frisk kruspersille

50 g pinjekjerner

1 båt hvitløk

5 ss revet parmesan

saften av 1 sitron

1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Skrell persillerøttene og skjær dem i grove biter.

Kok persilleroten i buljong og melk til de er møre, ca. 5 minutter.

Mos med en stavmikser til en jevn suppe.

Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen på et oppkok.

Server suppen med persillepesto og et dryss med finhakket bladpersille.

 

Persillepesto:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør med kniven til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

 

Tips:

Får du pesto til overs, så frys den ned i små porsjoner.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødbetesuppe i rundstykke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

250 g rødbete

3 potet

1 løk

8 dl hønsekraft eller -buljong

2 dl melk

1 ts rødvinseddik

4 ss lettrømme

salt og pepper

4 ss finklippet frisk gressløk

Fremgangsmåte

Skrell rødbeten, bruk gjerne plastikkhansker - rødbeter setter fort farge.

Skrell potetene og rens løken.

Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk - ca. 5 minutter.

Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.

Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak.

Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

 

Tips:

Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

Prøv denne oppskriften på grove rundstykker

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Thai curry grønnsaksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss rød thai curry paste

1 ts revet frisk ingefær

5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft

4 dl lett kokosmelk

salt

250 g shiitake

120 g brekkbønner eller andre grønne bønner

2 stk gulrot

150 g sukkererter

2 ss limesaft

1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte

Ha ingefær og curry paste i en kjele.

Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.

Smak til med salt.

Skjær shiitakesoppen i skiver (bruk bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.

Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3-5 minutter.

Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.

Smak til med limesaft.

Dryss over finhakket basilikum til slutt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen