9 millioner falske flasker Chianti Classico

Vin tilsvarende omlag 9 millioner flasker er av italienske myndigheter blitt konfiskert. Den kjente produsenten Ruffino er blant dem som nå er under etterforskning.

Vinmakeren Piero Conticelli beskyldes nå for å ha solgt store mengder billigvin til andre produsenter. Disse har igjen solgt dette videre som Chianti Classico. Ruffino er altså en av disse. Hvilke andre firmaer som er involvert er foreløpig ikke offentliggjort.

La Guardia di Finanzia, Italias økokrim, har etterforsket Conticelli lenge. Det samme har de gjort med hans negociantselskap, Cavico, som skal ha solgt forfalsket vin i tiden 2001-2004.

Ruffino uttaler på sin side at selskapet samarbeider med politiet for å få denne saken avklart.

Ruffino har i perioden 2001 til 2004 kjøpt 12.000 hektoliter vin fra Conticelli. Dette tilsvarer 15 prosent av Ruffinos totale produksjon. Deres produksjon av Chianti Classico, hele 2½ millioner flasker, er nå holdt igjen av politiet.

Kilde: Decanter

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen