Dagens rett

Afrikansk kylling Yassa

Denne helgen er det et smaksrikt og mettende måltid som er står på menyen, og hvorfor ikke la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i marinaden.

Kylling er fantastisk og du kan variere det på uendelig mange måter.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Afrikansk kylling Yassa

Antall porsjoner

3

Ingredienser

1 kylling, evt. 6 kyllinglår

Yassamarinade/løksaus:
2 løk
4 båter hvitløk
1 dl soyaolje
8 ss sitronsaft
8 ss hvitvinseddik
2 laubærblader
2 ss Dijonsennep
3 ss soyasaus
1-2 finhakkede chilipepper
½-1 ts kajennepepper
2 ts paprikapulver
2½ dl hønsebuljong
(vann + 1/2 terning)
4 små gulrøtter
10 snittebønner (evt. aspargesbønner)
couscous
hermetiske kikerter
rosiner

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.

Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, eller gjerne over natten.

Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder. Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden.

Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn ½-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner. Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen