Dagens rett

Akkurat nå er makrellen på sitt beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sommerlig følge i denne retten.

Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash er en oppskrift som formelig roper av sommer. Om du ikke har tenkt å grille, kan fint steke makrellen i panne eller stekovn. Godt blir det uansett.

Vi har mange andre lekre oppskrifter med makrell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 hele makrell
1 sitron
Dill

Sitroncouscous:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter i terninger
1 sitron
2 vårløk
1 håndfull fersk spinat
3 dl couscous
5 dl vann
4 ss kyllingbuljong.
1 knivsodd kummin

Grillede grønnsaker:
3 paprikaer
1 squash
Olivenolje
salt og pepper

Paprikasaus:
6 røde paprika
4 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd
½ løk
1 ss paprikapulver
½ rød chili
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.

Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.

Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.

Sitroncouscous:
Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent. Kutt gulroten i små terninger og ha i sammen med løken - fres i ett minutt.

Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.

Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.

Grillede grønnsaker:
Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg de i en tett plastpose og la ligge til de blir litt kaldere. Da løsner skallet lettere.

Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.

Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart.

Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et steikebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.

Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.

Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.

Deilige oppskrifter med makrell

Sjømat på grillen

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen