Drikke
Alle elsker denne drinken

Alle elsker denne drinken

Margarita med jordbær er sommerdrink nummer én for mange. Oppskriften er såre enkel.
11 Juli 2014 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Med den store tilgangen på solmodne jordbær som er akkurat nå, blir også denne drinken så god som den overhodet kan bli. Ingen i hele verden har så gode jordbær som her i Norge.

Nordmenns favorittdrink

Men den andre hovedingrediensen i en margarita, må vi utenlands for å finne. Og agavebasert brennevin, som tequila og mezcal er skikkelig i vinden om dagen. Sprittypene har i de siste årene vært blant bartendernes favoritter, og nordmenns favoritt med slikt brennevin er utvilsomt jordbærmargarita.

Vi har mange andre drinkoppskrifter med jordbær

Den eksakte opprinnelsen til margarita er ukjent. En av det første historiene er fra restauranten Rancho La Gloria mellom Tijuana og Rosarito, Mexico. Eieren het Carlos Herrera og året var 1938. Historien sier at den var laget til en kjent gjest, den tidligere Broadway-danseren Marjorie King.

Egentlig het den Daisy

Bartenderen som skal ha laget den, Albert Hernandez, gjorde senere drinken populær i San Diego, siden eieren av restauranten La Plaza i La Jolla ofte besøkte Mexico og kjente Hernandez godt.

Prøv andre vrier på margarita

Det finnes en rekke andre historier om hvem som fikk den servert først, alt fra døtre av tyske ambassadører i Mexico, via den meksikanske «showgirl» Rita de la Rosa til sangeren Peggy (Margareth) Lee. Fransisco Morales som emigrerte til USA for jobbe som melkemann i 25 år skal imidlertid sitte på den sikreste kilden til når drinken ble laget første gang.

Uansett er drinken en enkel variasjon over en amerikansk drinktype ved navn Daisy. Forskjellen er rett og slett at brandyen er byttet ut med tequila og glasset har fått den umiskjennelige saltkanten.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Jordbærmargarita

Jordbærmargarita

Fremgangsmåte

Knus jordbærene i en shaker. Tilsett de øvrige ingrediensene og isbiter. Rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass som er dyppet i fint salt.

Tips: 1
Du kan også servere drinken over isbiter i et rocksglass. Saltkanten må med her også.
 
Tips 2:
Bruk litt agavesirup dersom du ønsker drinken litt søtere. Da bytter den navn til Tommys Margarita og er en populær drink fra Tommy Restaurant i San Fransisco, USA. Den serveres da på amerikansk maner med rocksglass og isbiter.
 
Tips 3:
For at saltet skal sitte, kan du gni litt lime langs glasskanten før du dypper glasset i saltet.
 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her