Dagens rett

Alle elsker fiskeboller - i hvert fall med denne sausen

Barn i alle aldre liker fiskeboller. Og fiskeboller med karrisaus har det lille ekstra. Her er den superenkle oppskriften.

Vesterålens fiskeboller i boks har fått en renessanse og for mange er det smaken av barndom. Men det finnes også enda bedre fiskeboller rent smaksmessig i butikkens kjøledisk. Det er rett og slett smak og behag hvilke du velger. Eller du kan selvsagt lage dem selv.

Du kan faktisk lage fiskebollene selv - det er veldig enkelt 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskeboller i karrisaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g fiskeboller (en boks)

Karrisaus:
2 ss margarin eller smør (gjerne flytende)
2 ts karri
3 ss hvetemel
1 dl fiskebollekraft
4 dl lettmelk
salt og pepper
Tilbehør:
Kokte poteter
Brokkoli eller gulerøtter (revne eller kokte)

Tips: Hvis du foretrekker revne gulerøtter kan du godt rive med et friskt og syrlig eple. Litt sitron over til slutt gjør godt.

Fremgangsmåte

Ha margarin eller smør i en kasserolle, men pass på at det ikke blir brunt.

Rør inn karri og hvetemelet.

Tilsett kraft fra fiskebollene og melk litt om gangen mens du visper.

La sausen koke opp og spe videre til du har en jevn og glatt saus.

La sausen koke 1-2 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen, ca. 5 minutter.

Kok grønnsakene til de er knapt møre i godt saltet vann.

Serveres med kokte grønnsaker eller revne gulerøtter. Kokte poteter hører med.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen