Allied Domecq kjøper Spanias største vinprodusent

Det internasjonale vin- og brennevinskonsernet Allied Domecq PLC har kjøpt den spanske vinprodusenten Bodega y Bebidas. Det dreier seg om Spanias største vinprodusent og har blant annet viner som Campo Viejo og Siglo Saco i sin portefølje. - Oppkjøpet er
Redaksjonen
16 September 2002 - 02:00

Bodega y Bebidas er Spanias største vinprodusent med en total produksjon på mer enn 90 millioner flasker pr år, og en total omsetning på over 1,1 milliarder kroner. Selskapet produserer vin fra alle de viktigste distriktene i Spania, men kjernevirksomheten er produksjon av vin fra Rioja, som utgjør nær 60 prosent av den totale produksjon. Bodega y Bebidas har også vinproduksjon i Chile. I Norge er vinene Campo Viejo og Siglo Saco selskapets mest kjente.
 
I forbindelse med kjøpet vil Allied Domecq PLC etablere en vindivisjon og samle all virksomhet knyttet til vin i denne. Dette er del av en bevisst strategi fra selskapets side, idet brennevinsmarkedet de seneste år har stagnert internasjonalt. Det forventes ikke nevneverdig vekst i årene som kommer heller. Markedet for vin har derimot et betydelig potensiale og det ventes sterkt vekst i tiden fremover.
 
Får betydning i Norge
Oppkjøpet vil også få store konsekvenser for den norske avdelingen av Allied Domecq som nesten vil doble salget.
 
- Vi selger årlig ca 720.000 flasker, hvorav 80 prosent er brennevin. Med Bodega y Bebidas-viner i vår portefølje, vil vårt volum øke til nesten 1,3 millioner flasker, sier administrerende direktør Eivind Schøyen. Han peker samtidig på at både Campo Viejo og Siglo Saco er blant de 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet, og at porteføljen også vil inneholde de lovende nykommerne Las Campanas og Albor. Schøyen mener det ligger store muligheter i oppkjøpet, da Bodega y Bebidas frem til nå har solgt nesten 80 prosent av produksjonen på hjemmemarkedet.
 
- Med vårt internasjonale apparat og sterke markedsorientering tror jeg vinene vil få enorm fremgang på eksportmarkedet, sier Schøyen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her