Amundsen AS pluss V&S er sant

En sterk aktør etableres på det norske vin- og brennevinsmarkedet når det svenske selskapet Vin & Sprit AB går i felleskap med den norske importøren Amundsen AS. Firmaet beholder navnet Amundsen AS.
Redaksjonen
29 Oktober 2001 - 02:00

Amundsen representerer allerede i dag en del av sortiment til V&S i Norge, som importør for alle produktene fra den danske grenen av V&S, slik som Aalborg Akvavit, Gammel og Dansk Bitter Dram. Gjennom sammenslåingen kommer alle de produkter som V&S-konsernet selger på det norske markedet til å markedsføres og distribueres gjennom Amundsen. Det gjelder både V&S sine vinagenturer for Norge,og brennevinsprodukter som ABSOLUT, Aalborg Akvavit, Reimersholms og Lord Calvert, heter det i en pressemelding fra selskapet.
 
Både Amundsens nåværende administrerende direktør Cathrine Amundsen Dahl og styreformann Ivar Amundsen kommer til å fortsette i sine stillinger i det nye selskapet.
 
- Vi er svært glade for å kunne samle distribusjonen av våre produkter på det norske markedet i ett foretak som er veletablert og fremgangsrikt i Norge, sier Peter Lagerblad, VD (adm.dir.) og konsernsjef for V&S. Vi får nå et godt utgangspunkt for videre ekspansjon i Norge. Med dette har den siste brikken i puslespillet falt på plass, og vi har nå en sterk organisasjon i alle de nordiske landene.
 
- Fra Amundsen AS'' side er vi svært fornøyde med å ha etablert et partnerskap med en profesjonell og langsiktig bransjeaktør med sterk fokus på det nordiske markedet, sier Ivar Amundsen, styreformann i Amundsen AS og fortsetter.
 
- Vi har gjennom lang tid hatt et nært og fruktbart samarbeid med den danske grenen av V&S, De Danske Spritfabrikker, og er glade for nå å få et forpliktende partnerskap med hele V&S konsernet. Både for våre eksisterende og nye produkter, og for vårt team vil denne sammenslåingen gi et solid grunnlag for fremtidig vekst og forsterkning av posisjon og gjennomslagskraft i markedet. Dette vil også by på nye og spennende oppgaver som vi ser frem til å ta fatt på sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her