Apéritifs lesere er vinelskere

Det er liten tvil om Apéritifs lesere er stornytere av vin. Det viser magasinets ukebaramoter som har ligget ute i en uke. Hele 11 prosent drikker vin fire til seks ganger i uken og tre prosent hver dag.
Redaksjonen
13 August 1998 - 16:01

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Apéritifs lesere setter pris på vin. Men ingen hadde vel ventet at hele 11 prosent svarer at de drikker vin fire til seks ganger uken og at 48 prosent drikker vin to eller flere ganger i uken. Bare én prosent drikker aldri vin.
 
76 prosent av de som har besvart spørreskjemaet drikker vin én eller flere ganger pr uke. 13 prosent drikker vin hver fjortende dag og 4 prosent sjeldnere enn én gang i måneden. Denne uken introduserer vi et nytt barometer, men har likevel bestemt oss for å la det være mulig for nye lesere å krysse av i skjemaet for hvor ofte vin nytes.
 
Da redaksjonen satte strek, hadde 351 besvart spørreskjemaet, hvilket er et absolutt respektabelt antall. Selv om det rent statistisk og metodisk sett ikke er korrekt å hevde at tallmaterialet er representativt, mener redaksjonen likevel at materialet som foreligger gir god bakgrunn for kåre Apéritifs lesere som godt over middels forbrukere av vin.
 
Resultater: Hvor ofte drikker du vin?
Aldri 1%
Sjeldnere enn en gang i måneden 4%
En gang i måneden 7%
En gang hver fjortende dag 13%
En gang i uken 27%
To til tre ganger i uken 35%
Fire til seks ganger i uken 11%
Hver dag 3%
 
Redaksjonen lot seg friste
Vi innrømmer det gjerne, vi lot oss friste til å la spørsmålene ligge ut en ekstra uke for å se hvilke endringer som ville komme. Som du med letthet selv kan konstatere, endringene er ikke store selv om ytterligere drøye hundre lesere har avgitt stemme. Konklusjonen, som du kan leses ovenfor, stemmer fortsatt.
- Apéritifs barometer-
 
Hvor ofte drikker du vin?
Aldri (5) 1%
 
Sjeldnere enn en gang i måneden (18) 4%
 
En gang i måneden (25) 5%
 
En gang hver fjortende dag (61) 13%
 
En gang i uken (118) 26%
 
To til tre ganger i uken (164) 36%
 
Fire til seks ganger i uken (49) 11%
 
Hver dag (17) 4%
 

457 Total Votes
Apéritif
 
Tekst: Jan H. Amundsen
02.09.98

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her