Åpner Bjørk

Kokk og gründer Andreas Spørck står bak to av Bodøs største restaurantsuksesser. I neste måned åpner han Bjørk.
Redaksjonen
14 Mai 2009 - 16:30

- Dette er blitt en livsstil for meg. Det krever selvfølgelig mer innsats enn normalt, men jeg trives med mye arbeid, sier Andreas Spørck.
 
Hver morgen er han på jobb i syvtiden. Ofte er han ikke hjemme før midnatt. Stort sett dreier livet seg om å gi bodøværingene kulinariske opplevelser.
 
Utvikling
- Drivkraften er ønsket om å få til noe nytt, skape noe som folk verdsetter, og hele tiden evne å utvikle seg. Hvis penger hadde vært drivkraften hadde jeg gjort noe helt annet, sier Spørck til Saltenposten.
 
I dag er han daglig leder og medeier i Svendgårds i Bodø. I tillegg har han sammen med kompanjong Erik Tostrup bygget opp delikatesse-, catering- og kursrestauranten Lyst På. Her er han også daglig leder og medeier.
 
Tre avdelinger
Om drøye 14 dager er restaurant nummer tre klar.
 
I lokalene til gamle Da Carlo bygges det nå et nytt spisested i tre avdelinger. Her blir det restaurant, bar og terrasse. 
 
Det skal serveres retter fra det italienske kjøkken, og i baren er det alle rettigheter.
 
Lekkert konsept
- Vi gleder oss veldig til åpningen av Bjørk. Det blir et utrolig lekkert konsept, et sted der man kan være til alle døgnets tider, enten det er snakk om lunsj, middag, noen drinker og sosialt samvær, eller bare terrassekos med et glass vin, sier Spørck.
 
Billig og bra
All maten skal lages fra bunnen av, og i sedvanlig italiensk stil skal både pizza og alt av bakevarer stekes i vedfyrt ovn. Spesialimportert bjørkeved fra Sverige blir levert hver uke med trailer, og Spørck anslår at restauranten vil svi av 150 kilo bjørk om dagen.
 
- Først og fremst blir dette et uformelt sted der folk skal føle seg velkomne i en avslappet og hyggelig atmosfære. Maten skal være billig og enkel, men det skal selvfølgelig ikke gå på bekostning av kvaliteten, sier Spørck.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her