Dagens rett

Appelsin- og sennepsglasert svin

Bruk litt tid på kjøkkenet denne søndagen og lag en delikat middag med masse god smak.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Appelsin- og sennepsglasert ytrefilet av svin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g ytrefilet av svin
Salt og pepper
Olje til steking
2 appelsiner
2 ss sennep, grov

2 rødbeter
Saft av 3 appelsiner
Saft av 2 sitroner
2 stjerneanis
1 kanelstang
2 ss smør
Salt

2 skorsonnerøtter

1 brokkoli
1 dl crème fraîche
Salt
4 piementos eller pequilopepper

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på kjøttet. Brun på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 grader i 10-12 min.

Kok saft av appelsiner til sirupskonsistens. Visp inn sennep. Pensle ytrefileten med blandingen før den skjæres opp.

Skrell rødbeter og kutt i biter. Kok bitene helt møre i appelsin- og sitronsaft, med anis og kanel i. Ta ut krydderne og kjør alt sammen med smør i en blender til en suppe. Smak til med salt.

Vask og skrell skorsonnerøtter. Del dem i to og kok møre sammen med rødbeter.

Del brokkoli i buketter. Kok helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør til puré med crème fraîche. Smak til med salt.

Fyll piementosene med brokkolipuré. Varm 5 min i ovn på 180 grader rett før servering.

Fordel suppen på fire skåler. Del kjøttet i biter og anrett i suppen med piementos. Legg i skorsonnerot og servér straks.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen