Dagens rett

Appelsinfylt kylling

Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen, og denne appelsinfylte kyllingen er således intet unntak.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helstekt appelsinfylt kylling

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kylling
1 sitron
1 ts salt
1 ts hvitløkspulver
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
2 ss olje
2 appelsiner
2 ½ dl vann
2 løk 

Fremgangsmåte

Gni inn kyllingen med en halv sitron.

Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.

Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom.

Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.

Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 grader og stek kyllingen i ca 1¼ time.

Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking.

Kyllingen er ferdig stekt når klar væske kommer ut når du stikker i låret. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i minst 20 minutter.

Ta ut appelsinen.

Legg opp kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Margaret de Lange

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen