Årets aller beste eplemost er fra Akershus

Ringi James Grieve fikk flest poeng av de i alt 78 eplemostene som ble testet.

Vinnereplemosten som høstet 89 av 100 mulige poeng, er laget av én eplesort. Det er imidlertid veldig vanlig å blande ulike typer epler, og ikke bare epler, men også andre fruktsafter.  

23 produsenter fra ni fylker

Dyre Gård i Østfold lager en Økologisk Eple/gulrotjuice som gikk til topps i denne klassen med 87 poeng, en plassering den måtte dele med Eplemost AromaSum fra Safteriet i Rogaland.

Hvordan årets eplemostfinalister ble valgt ut kan du studere her

I alt 78 eplemoster og 23 produsenter fra til sammen ni fylker deltok i årets eplemostkåring som ble organisert som en blindsmaking. Smakspanelet bestod av vinkelnere, bartendere og eplemostelskere.

Det er den største og bredeste deltakelsen i de fire årene kåringen har funnet sted. Den er et samarbeid mellom Norsk Eplefest og Apéritif.

Foto: Julie H. Amundsen

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen