Årets første smakebit

Disse to smakebitene på årets druehøst er høyst eksemplariske.
Aase E. Jacobsen
18 November 2009 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

For alle som dropper beaujolais nouveau-festen, enten fordi tidligere erfaringer har vært dårlige, eller fordi de av rent prinsipp ikke drikker "uferdig" vin, får her en fornyet sjanse. For Joseph Drouhin har laget to riktig så elegante versjoner.

Bra fylde
Joseph Drouhin Beaujolais Nouveau 2014 (49840) og Joseph Drouhin Beaujolais-Villages Nouveau 2014 (49839) er to sider av samme sak, les drue, og samtidig forskjellige. Mens den "vanlige" er supersaftig og lekker med stor friskhet og masse røde bær, har villages-en noe mørkere og dypere frukt med god fylde. Begge svært vellykkete til å komme omtrent rett fra vinstokken.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

50 år med nouveau
2009-druene som ble plukket relativt tidlig, ga nemlig veldig god konsentrasjon, og enda lavere utbytte enn i 2008. Takket være høye temperaturer og lite nedbør. Men det var ikke like tørt og varmt som i rekordåret 2003. Derfor virker årets nye vin mer "ferdiglaget" enn enkelte andre år.

Selv om den er drikkeklar, har den absolutt et godt potensial. For dagens beaujolais nouveau lages på en mer "ekte" måte med større uttrekk og mer tanniner enn hva tilfellet var før. Men hvis det er virkelig lagringsobjekter du jakter på, er det kanskje best å vente til de endelige 2009-utgavene kommer en gang neste år.

Den anerkjente burgundprodusenten og -negocianten Drouhin feirer for øvrig 50 års-jubileum i år for sin beaujolais nouveau.

Joseph Drouhin-vinene er å få kjøpt her:
• Vinmonopolet Kvadrat kjøpesenter
• Vinmonopolet Briskeby
• Vinmonopolet Hamar
• Vinmonopolet Sandefjord
• Vinmonopolet Kolsås
• Vinmonopolet Holmensenteret
• Vinmonopolet Slemmestad
• Vinmonopolet Nedre Elvehavn
• Vinmonopolet Vestkanten
• Vinmonopolet Vinterbro
• Vinmonopolet Tromsdalen
• Vinmonopolet Sola
• Vinmonopolet CC - Vest
• Vinmonopolet Oslo City
• Vinmonopolet Ullevåll Stadion
• Vinmonopolet Valkendorfsgt
• Vinmonopolet Frogner
• Vinmonopolet Alna
• Vinmonopolet Porsgrunn

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her