Arrangerer gravøl for korken på Manhattan

Randall Grahm, den californiske vinmakeren som har satt skrukork på 80 000 flasker av sin 2000 Bonny Doon Vineyard "Ca' del Solo Big House Red" og "Big House White" arrangerer 2. oktober et stort begravelsesselskap på en av Manhattans beste restauranter f
Redaksjonen
28 September 2002 - 02:00

Campbell Apartment på Grand Central Terminal vil for anledningen være dekorert med svart. Og hele menyen vil være preget av det svarte med retter som misoglasert svart torsk, svart mole-braisert hjort, og mørk sjokoladekake.
 
Gjesten skal skylle det sorte ned med 17 årganger av "Le Cigare Volant", åtte årganger med "Old Telegram", to av "Le Sophiste", trolig Grahms mest berømte viner.
 
Jancis Robinson, redaktør av The Oxford Companion to Wine skal stå for det vinfaglige innholdet. De som ikke er invitert kan lese hva hun sier på www.bonnydoon.com og www.jancisrobinson.com den 3. oktober.
 
Korken, sier Grahm, ble født I 1585 og etter hans oppfatning døde den i år. Med sine egenskaper har den lagt en tung toll på vin med alle de feilene korken har påført vinen og svekket vinens omdømme. Det har selvfølgelig ført til at produsentene nå har begynt å ta i bruk alternativer som skrukork og syntetiske korker.
 
For å gjøre begravelsesselskapet komplett har han fått et menneskelignende lik bygd opp av kork liggende i en kiste. Liket har fått navnet Bouchon, det franske ordet for kork. Likfølget til restauranten ledsages av en klagesang laget for anledningen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her