Dagens rett

Asiatisk biff

Selv om Dagens rett er kalt asiatisk biff betyr ikke dette at biffen er importert. Her er det heller krydderkarakteren og matstilen som sådan det siktes til. En rød australsk godbit er hva som serveres i glasset i dag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Asiatiske biffspyd

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g storfekjøtt (flatbiff, mørbrad eller ytrefilet)

Marinade:
Saft av 1 lime eller ½ sitron
1 ss asiatisk fiskesaus (kan sløyfes)
3 vårløk, finhakket
1 ss finhakket koriander evt. 1 ts tørket
1 ss finhakket mynte
½ ts chilipulver

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 8 tynne biffer.

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og knyt den igjen.

La kjøttet marinere ca. 20 minutter.

Træ kjøttet på trepinner og stek eller grill dem i 1-2 minutter på hver side.

Server med ris og en kryddersterk saus som dipp ved siden av, f.eks chilisaus eller sataysaus. En sprø salat er også deilig ved siden av.

Se gode grillsauser her

Tips: Legg trespydene i bløt i litt vann minst en halvtime før du lager grillspydene og de tar ikke så lett fyr på grillen.

Les mer om marinader her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her får du vite hvordan du lykkes med å steke biff.
Her finner du flere retter av okse eller kalv.
Lyst på en annen vin? Her finner du samtlige australske rødviner i polets basisutvalg.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen