Dagens rett

Astrids grønne potetsuppe

Grønnsaker danner basis for ukens første middagsrett. Poteter og en rekke andre grønnsaker og urter av grønn klarakter gir deg en smaksrik suppe der vi anbefaler deg en tysk hvitvin som rettens drikkefølge. Naturligvis er også friskt vann deilig til en suppe som dette.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Astrids grønne potetsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

5 stk melne poteter
1 stk knollselleri (sellerirot)
1 stk purre
1 l vann
2 stk grønnsaksbuljongterninger
1 dl hakket frisk gressløk eller andre urter
1 dl hakket frisk timian eller andre urter
2 dl matfløte
1 ts salt
0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

Skrell poteter og selleri og skjær i biter. Skjær purren i tykke ringer og la alt koke i vann med grønnsakbuljong i ca. 10 min.

Ha i de hakkede krydderurtene og kok videre til potetene er møre.

Kjør suppen til puré i hurtigmikser eller med stavmikser.

Spe med vann om suppen blir for tykk. Rør i fløten og tilsett salt og pepper etter smak.

Flere fristende supper

Tips: Suppen passer både som forrett og som egen rett med godt brød til.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen