At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Potet kan faktisk spille hovedrollen i en rett, noe potetelskere selvsagt kommer til å applaudere. Men selv potetskeptikere må medig at kombinasjonen av potet rett fra ovnen og klassisk skagenrøre er genial.

Se her for flere gode oppskrifter på potetretter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bakt potet med skagensalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

4 bakepoteter
4 dl grovt havsalt
4 ts sort lodderogn
4 salatblader
8 delte cherrytomater
2 ss pesto
4 skiver sitron
4 stilker frisk dill

Fremgangsmåte

Prikk potetene med en gaffel. Legg saltet i en ildfast form med potetene oppå.

Stek potetene midt i ovnen på 175 grader til de er møre, ca. 50 minutter.

Snitt potetene og ha i hjemmelaget skagensalat . Pynt med lodderogn og salat som er vendt i pesto. Servér med sitron og dill.

Flere gode poteteretter finner du her

Tips: I stedet for å bake potetene på grovsalt, kan du pakke dem inn i aluminiumsfolie i stedet.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Skagenrøre

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dl (1 beger) créme fraîche eller lettrømme
1 ss finhakket gressløk
1 ss finhakket dill
1-2 ts sennep
1-2 ts sitronsaft
Salt og hvit pepper
100 g rensede reker
100 g krepsehaler

Fremgangsmåte

Bland créme fraîche eller lettrømme med urter og sennep. Vend inn skalldyrene og smak til med sitron, salt og pepper.

Utmerket til baguetter, på en salat eller i en avocado.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen