Avslørt av øltørsten

Slitne etter å ha brutt seg gjennom fire ståldører var tyvene fremme i restauranten de skulle tømme for verdier.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 09:00

Der tok de seg en "velfortjent" leskende øl. Tyvene etterlot de tomme Carlsberg-flaskene på åstedet, Qahabar Assembly restaurant på Grünerløkka.

Og der sto bevisene servert så å si på sølvfat da politiet kom til stedet.

DNA-sporene ble sikret, men det skulle gå nesten fire år før en av gjerningsmennene ble konfrontert med tyveriet. I går sto den 36 år gamle albaneren tiltalt i Oslo tingrett, og han innrømmet glatt forholdet, skriver aftenposten.no.

Slurvetyv
Tiltalen mot 36-åringen omfatter også tre andre tilfeller av grovt tyveri. Ett av dem var et anslag mot Baker Samson i Trondheimsveien i 2006. Også her var det litt jobb med å sage opp en safe etter han hadde brutt seg inn en dør. Hardt fysisk arbeid førte på nytt til behov for væskepåfyll.

Bakeriet var tydeligvis ikke forsynt med øl, så her måtte tyven nøye seg med eplejuice.

Men heller ikke denne gangen gikk han til kildesorteringen. Den tomme boksen sto igjen til politiets DNA-arkiv.

Albaneren skjærer seg gjerne gjennom vegger og dører når han skal sikre seg verdier, og er som regel godt utstyrt med vinkelsliper, slegger og annet verktøy. Men han er trolig nøye med helsen, og bruker vernemaske når støvskyen står rundt ham.

Da han skar seg inn til den eksklusive moteforretningen Kamikaze i Hegdehaugsveien i 2007, hadde han også sikret lunger og åndedrett.

Problemet var bare at han etterlot vernemasken på stedet, og politiet kunne på nytt sikre seg gode DNA-beviser.

Falsk ID og dop
Da en politipatrulje var innom utestedet «Venner» i mai i år, ble 36-åringen tatt med 100 tabletter som inneholder narkotika. Han viste frem gresk pass og førerkort. En DNA-prøve ga treff på hans riktige navn. 36-åringen ble utvist fra Norge i 2000 og 2008. I det siste vedtaket fra Utlendingsdirektoratet er han utvist for all fremtid. Til tross for dette har han brutt vedtaket en rekke ganger, noe som også er omfattet av tiltalen.

Han er tidligere dømt til åtte måneders fengsels for heleri og oppbevaring av tyvegods i en dom fra Oslo tingrett. I en annen sak er han dømt for grovt tyveriforsøk.

Under en tredje identitet har han fått dom i tre ulike by- og herredsretter i Norge. Allerede i 1999 startet han sin norske karriere ved en dom Sør-Gubrandsdal herredsrett. Året etter ble han dømt i Kristiansand og Vinger og Odal. Alle sakene gjelder grove tyverier, simpelt tyveri og tyveriforsøk.

På spørsmål fra dommeren om hans yrke, svarte 36-åringen: «Maler».

Deler av tiltalen mot 36-åringen gjelder også grovt ran og frihetsberøvelse, men dommeren valgte å utsette denne delen av saken fordi et sentralt vitne ikke dukket opp.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her