Avviser påstander fra Ekjord AS om ulovlig bransjeatferd

I forbindelse med behandlingen av Ekjordsaken er det blitt fremsatt påstander fra selskapet om at det er vanlig praksis å selge alkoholholdig drikke uten nødvendig bilag og dokumentasjon. Dette er en påstand som Vin- og brennevinleverandørenes forening (V
Redaksjonen
24 Juni 2005 - 02:00

- Påstandene fra Ekjord er svært grove og har ingenting med virkeligheten å gjøre. At Ekjord prøve å forsvare egne brudd på regelverket med usakelige beskyldninger mot resten av bransjen ser vi på som svært graverende, sier Pål Atle Skjervengen Styreformann i VBF.
 
I forbindelse med behandlingen av Ekjords brudd på alkoholloven har det blitt fremmet påstander fra selskapet, om at det ikke er uvanlig i bransjen å selge alkoholholdig drikk uten noen form for dokumentasjon av salget. Påstandene ble gjengitt i pressemelding fra Arbeids - og sosialdepartementet (22.juni), hvor departementet ba Sosial - og helsedirektoratet om å undersøke opplysningene nærmere.
 
- VBF tar alle anklager mot næringen svært alvorlig, men er glad for at det ikke er avdekket graverende forhold blant våre medlemmer. Det sier seg selv at alle aktører som driver seriøs foretningsdrift også fører nødvendig dokumentasjon for salg av sine produkter. Vi oppfatter derfor påstandene fra Ekjord som et desperat angrep rettet mot seriøse konkurrenter og føler oss svært sikre på at direktoratet vil konkludere med at påstandene er totalt grunnløse, sier Skjervengen.
 
Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) har i dag hatt et møte med Arbeids - og sosialdepartementet og vil følge opp saken med Sosial - og helsedirektoratet over helgen.
 
- VBF har tatt initiativ til å bistå alle relevante myndigheter. Dette slik at denne saken kan avklares så fort som mulig og bransjen kan bli renvasket for denne type usakelige påstander, sier Pål Atle Skjevengen i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Ekjord as er ikke medlem i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Kilde: VBF

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her