Dagens rett

Baconkarbonader

Bacon setter en god smak på måltidet. I dag er det de ellers kanskje svært så kjedelige karbonadene som får nyte godt av en aldri så liten smaksoppgradering. Masse smak krever også en rikere vin og dette finner vi selvsagt i dagens vinforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Baconkarbonader

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g kjøttdeig
100 g bacon i skiver
½ ts salt
2 ss potetmel
½ ts pepper
1 liten finhakket løk
1 finhakket hvitløkbåt
2 dl vann
1 persillerot
2 gulrøtter
6 småløk
150 g sukkererter

Fremgangsmåte

Legg tilside fire lange baconskiver og skjær resten i terninger.

Rør baconterningene i deigen sammen med salt, pepper, potetmel, løk og hvitløk. Spe med vann, litt om gangen og rør farsen godt mellom hver gang.

Form fire store karbonader. Rull en baconskive rundt hver og fest med tannpirker. Stek dem pent brune på god varme.

Skjær rotgrønnsakene i tynne skiver og fres dem i smør/margarin i varm panne sammen med hele småløk og sukkererter.

Legg karbonadene over grønnsakene, legg på lokk og etterstek ved svak varme.

Retten serveres med rømme

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen