Kake
Bak denne flotte kaken til 17. mai

Bak denne flotte kaken til 17. mai

Nå er det på tide å planlegge årets 17. mai-kake. Denne oppskriften vil gjøre stor suksess på et festkledd kakebord.
09 Mai 2013 - 07:10

17. mai er den store kakedagen og alle drømmer vel om å servere landets beste bløtkake akkurat den dagen. Bløtkakene har imidlertid forandret seg noe over tid. Borte er sukkerbrødbunnen og hermetiske frukter. Nå er det moussekaker som gjelder og selvsagt friske bær.

Flere gode kakeoppskrifter

Denne uken frister vi med en hvit sjokolademoussekake med marengspinner og friske bær. Det høres kanskje veldig komplisert ut, men vi kan love at om du følger oppskriften, blir det suksess.

Mykt, sprøtt og søtt

En festkake bør kombinere flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser er den riktige.

Andre gode 17. mai-kaker

Den myke og god moussen sammen med den sprø og søte marengsen gir en skikkelig opptur. Du får litt ekstra å tygge på slik at alt ikke bare smelter i munnen. Kombinasjonen av søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er dessuten utrolig godt!

TIPS:  Husk å romtemperere dine egg. Eggehviter som er for kalde, kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.
 
Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene om kvelden og sett dem til tørking natten over. Se flere kokketips

 

Hvit sjokolademoussekake med marengspinner og friske bær

Hvit sjokolademoussekake med marengspinner og friske bær

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk mandler og mel i en blender/matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.  

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltete sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokolademoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:
Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avsluttende kant på dine pinner, så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:
Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rundkaken for ekstra 17.mai-følelse.

TIPS: 
Husk å romtemperere dine egg. Eggehviter som er for kalde kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over.

Andre gode 17. mai-kaker

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her