Bak en adventskrans mens du venter

Om noen dager viser kalenderen andre søndag i advent og vi gir deg oppskriften på en velsmakende kringle - eller lysestake om du vil.

Julen nærmer seg med stormskritt, og de ivrigste kakebakerne har for lengst fylt kakeboksene. For alle oss andre er det fortsatt tid.

Syv slag til jul

Ved nærmere ettertanke er det altfor lenge til neste gang det føles naturlig å sette velduftende gjærbakst på menyen. Vi bruker ventetiden til å bake kringle, nærmere bestemt adventskrans!

Flere kringleoppskrifter

Adventskrans

Antall porsjoner

ca 16 stykker

Ingredienser

100 g meierismør
3½ dl lettmelk
50 g gjær
100 g sukker
1 egg
ca. 500 g hvetemel
1 g safran (evt. ¼ ts gurkmeie)

20 g rosiner

Til pensling:
1  sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret og tilsett melken.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.

Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie.

Tilsett deretter mel til deigen er passe fast.

La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.

Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplate.

La kringlen etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.

Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.

Sett fire lys i kransen ved servering og pynt gjerne med en sløyfe.

Alt du måtte ønske av julekaker

Tips: Du kan også dele deigen i tre emner og flette kringlen.

Tips: Gurkemeie gir fin gulfarge, men den gode safransmaken får du ikke.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

http://www.tine.no/ernaring/sunt-kosthold/best-f%C3%B8r-brukbar-etter

Forsiden akkurat nå

Til toppen