Kake
Bak en lekker blåbærterte

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten signert mesterkonditor Pascal Dupuy. Oppskriften klarer du også.
Redaksjonen
11 September 2014 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.

Blåbær er en av de meste populære smakene, spesielt etter at de dyrkete blåbærene har inntatt fruktdiskene, året rundt.

Alle typer frukt funker

I denne kaken passer de store dekorative blåbærene godt, men har du egenplukkete bær i fryseren, smaker det selvsagt enda bedre.

Du kan ogå bytte ut blåbærne med andre bær eller frukt i passende biter - det har mang en fransk konditor gjort før deg.

Se våre mange andre terteoppskrifter

OBS! Mørdeigen bør stå et døgn i kjøleskap før den kjevles ut. Og én time i kjøleskapet eter utkjevling. Denne tidsinvesteringen lønner seg absolutt.

Blåbærterte

Blåbærterte

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.

Rør så inn eggeplommer og fløte.

La deigen stå et døgn i kjøleskap.

Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.

Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.

Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.

Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.

Til servering:
Fyll terteskallet med vaniljekrem. Fyll deretter opp med friske blåbær.
 

Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).

Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.

Les mer om denne boken her

Se alt det gode du kan bruke blåbær i

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Se alt det gode du kan bruke tyttebær i

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Pascal Dupuy

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her