Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten signert mesterkonditor Pascal Dupuy. Oppskriften klarer du også.

Få Ukens kake som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Blåbær er en av de meste populære smakene, spesielt etter at de dyrkete blåbærene har inntatt fruktdiskene, året rundt.

Alle typer frukt funker

I denne kaken passer de store dekorative blåbærene godt, men har du egenplukkete bær i fryseren, smaker det selvsagt enda bedre.

Du kan ogå bytte ut blåbærne med andre bær eller frukt i passende biter - det har mang en fransk konditor gjort før deg.

Se våre mange andre terteoppskrifter

OBS! Mørdeigen bør stå et døgn i kjøleskap før den kjevles ut. Og én time i kjøleskapet eter utkjevling. Denne tidsinvesteringen lønner seg absolutt.

Blåbærterte

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Mørdeig:
250 g hvetemel
125 g melis
5 g maldonsalt
100 g mandelmel
125 g smør
60 g fløte (ca. 0,6 dl)
3 eggeplommer
Vaniljekrem fra Madagaskar
2,5 dl H-melk
60 g sukker
30 g maisenna
2 eggeplommer
1 vaniljestang
Til montering:
400 g blåbær
Eplegelé (finnes på glass i syltetøyavdelingen)

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.

Rør så inn eggeplommer og fløte.

La deigen stå et døgn i kjøleskap.

Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.

Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommer og sukker i en bolle.

Tilsett maisenna og bland.

Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.

Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.

Til servering:
Fyll terteskallet med vaniljekrem.

Fyll deretter opp med friske blåbær.

Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).

Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.

Les mer om denne boken her

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen