Bak en saftig gulrotkake

Gulrotkake smaker alltid godt, den er utrolig saftig og den er enkel å bake. Her er en lettvint oppskrift.

Og som om ikke det var nok, gulrotkake egner seg også godt for fryseren. Her er det bare å sette i gang og bake flere, men vent med glasuren til kaken skal spises.

Flere fristende kaker

Med så god tilgang på sprø gulrøtter året rundt, også økologiske, er gulrotkake alltid en glede å sette igang med.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake .

Gulrotkake

Antall porsjoner

12 stykker

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
2 ½ dl sukker
3 ½ dl hvetemel
3 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt koriander
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 dl smeltet meierismør
4 dl finrevet gulrot
Glasur:
150 g kremost naturell  (gjerne den beregnet på baking).
150 g melis
Frø fra 1 vaniljestang
Pynt:
1 gulrot, tynne skiver av eller revet

Fremgangsmåte

Du trenger en form på ca. 24 cm i diameter.

Sett ovnen på 180 grader.

Egg og sukker piskes til eggedosis.

Bland melet med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker.

Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn de revne gulrøttene til slutt.

Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter.

Glasur:
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt.

Pynt med tynne gulrotskiver eller grovt reven gulrot.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode kakeoppskrifter

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen