Bak en stor porsjon skillingsboller

Skillingsboller er en bergensk spesialitet, men det er ikke bare bergensere som blir i godt humør av disse saftige bollene med kanel i svingene.

Gjærbakst av denne typen er ikke så vanskelig, men vi kan ikke legge skjul på at det er litt tidkrevende i og med at deigen skal heve to ganger.

Fristende gjærbakst

Den gode nyheten er imidlertid at skillingsboller egner seg godt til frysing. Derfor lønner det seg å bake en stor porsjon.

Med kanelboller på lur er det ingen grunn til å frykte uanmeldt besøk.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake .

Kanelboller

Antall porsjoner

ca 16 boller

Ingredienser

75 g smør
2 dl matfløte (kan erstattes med vann)
½ pk (25 g) gjær
½ ts salt
4 ss sukker
1 egg
ca. 400 g hvetemel

Fyll:
75 g meierismør
1 dl sukker
2 ss kanel

Pynt:
Perlesukker for den som ønsker

Fremgangsmåte

Stekes i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, blandingen skal være fingervarm (det varme smøret gjør gjerne jobben).

Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.

Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig.

La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet, kjevle den ut til en flat leiv. Smør på fyllet, la det være igjen en liten kan som du pensler med vann.

Rull sammen til en pølse og bruk kanten uten smør til å "lime" den sammen.

Skjær i passe tykke skiver (ca 2-3 cm) og la bollene heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter eller mer.

Pensle kanelbollene med sammenvispet egg, for et snev av Bergen strø over perlesukker.

Stek bollene gylne, ca 12 minutter. Avkjøles på rist.

Flere fristende boller og bakverk

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode kakeoppskrifter

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen