Bak lekre små sjokoladeterter

Sjokoladeterter er ikke bare rågodt som dessert, de er supre å ha på lur når du venter besøk, eller bare har lyst på litt søtt. Her er oppskriften.

Små sjokoladeterter er en klassisk kaketype som mange glemmer hvor lettvint det er å lage.

Lage selv eller kjøpe

Det beste med denne oppskriften er nemlig at du faktisk kan velge om du vil ta en lettvint variant eller lage kjeksen selv fra bunnen av.

Her er flere Ukens kake

Sjokoladekjeksoppskriften er nok til at du får kjeks til overs, og med et glass melk smaker disse kjeksene herlig!

Mørk eller lys sjokolade

Terten er laget med mørk sjokolade. Men får du gjester som foretrekker lysere sjokolade eller skal barn også smake, nøl ikke med å lage en lysere variant.

TIPS 1: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust. Se flere kokketips

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Sjokoladeterter

Antall porsjoner

6 terter á 10 cm

Ingredienser

Sjokoladekjeks:
50 g usaltet smør
400 g mørk sjokolade 70%
2 egg
170 g muscovadosukker eller rørsukker
85 g mel
½ ts havsalt
½ ts bakepulver
Frø fra 1 vaniljestang

Kjeksbunn:
300 g sjokoladekjeks (kjeks fra dagligvare kan benyttes)
75 g smeltet smør
150 g hasselnøtter

Sjokoladefyll:
250 g melk
250 g fløte
50 g sukker
130 g sjokolade
6 eggeplommer

Søt krem:
3 dl kremfløte
2 ts (35 g) sukker
Frø fra ½ vaniljestang
1 ss likør

Fremgangsmåte

Sjokoladekjeks:

Dette er nok til 12 store kjeks a 70 gram.

Legg smør og 200 g sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.

Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.

Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.

Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren på to brett.

Stek disse ved 170 grader i 10-15 min.

Kjeksbunn:

Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.

Smelt smøret og bland dette godt.

Fordel dette på 6 terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.

Sett tertene kjølig.

Sjokoladefyll:

Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).

Hakk sjokoladen i biter.

Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.

Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.

Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!

Når alt er godt blandet heller du smeten over tertebunnene.

Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.

Søt krem:

Visp alt sammen til det blir stivt. Ikke overpisk kremen.

Jordbær til pynt.

TIPS: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen