Ballerina på kakebordet

Denne ukens kake er ikke bare blendende vakker, den smaker også fantastisk godt.

Og som  om ikke det var nok får du en mulighet til å benytte de fantastisk fristende bærene som er på sitt aller beste akkurat nå.

Ta vare på sommerens bær  

  Pavlovaen ble kreert som en hyllest til den russiske ballettdanseren Anna Pavlova under en turné i Oseania på 1920-tallet.

Flere fristende kaker med krem

Om konditoren som skapte mesterverket var fra New Zealand eller Australia har vært kilde til mang en krangel mellom naboene, men mye tyder på at kiwiene går seirende ut av disputten.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Pavlova

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.

Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll:
Rett før servering visper du fløten tilsatt sukker til krem.

Bland kremen med med vaniljekrem.

Pynt til slutt med rikelig med bær.

Ta vare på sommerens bær

Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen