Bank med alkoholproblem

Blir ikke kvitt 20 000 flasker vin fra Seljord Vin.

Etter konkursen i Seljord Vin overtok Seljord sparebank i underkant av 20 000 kroner flasker vin. Bankens krav mot boet til vinprodusenten var på 2,5 millioner kroner.

Nå sliter den med å bli kvitt lageret av rødvin, hvitvin og sider. Kjøpere har meldt seg, men ikke med dyp nok lommebok, sier banksjef Ben Roger Elvenes til nrk.no.

- Kanskje vinen kan bli mer verdt om vi lagrer den i 50 år, spøker han og avviser samtidig at det blir snakk om billigsalg på vin i bygda.

Elvenes tror vinen blir solgt til slutt, men at banken likevel vil gå på et stort tap etter vineventyret i hjertet av Telemark.

Seljord Vin ble etablert i 2005, men tjente aldri penger og gikk konkurs i vår med en negativ egenkapital på tre millioner kroner.

Produksjonsutstyret med gjæringstanker, tappekarusell, korkmaskiner, tunellpasteur med en tappekapasitet på mer enn 3500 liter ble solgt videre til selskapet Andersen & Andersen på Jevnaker. Det skal trolig brukes til produksjon av øl, eplesider og jus på Hønefoss, skriver nrk.no.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen