Barbera på billigsalg

En saftig og deilig barbera til drøye hundrelappen, er det reneste billigsalget. Den kan bli din nye favoritt.
Aase E. Jacobsen
18 April 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

La Trincherina Barbera d'Asti 2007 (55875) er ikke bare et skikkelig røverkjøp. Den hever seg samtidig langt over sine få konkurrenter i det laveste barberaprissjiktet.

Anvendelig vin
Denne sjarmerende vinen byr i 2005-årgang på ungdommelig kirsebærpreg med innslag av vanilje og jordsmonn. God saftighet og behagelig sødme gir stor harmoni. En veldig deilig og totalt upretensiøs barbera til krydrete pastaretter, det meste av lyst kjøtt samt spekemat og italienske småretter (antipasti).

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Barberadruen som er så typisk for Piemonte, hadde for bare noen tiår siden en relativt lav status. I dag er den veldig populær samtidig som prisene har beveget seg langt over "hverdagsvin"-nivået. Stort sett må du opp i 115-120 kroner eller mer for å finne en barbera med mer enn saftighet på karakterkortet.

Asti for eleganse
Den gunstige prisen til tross er La Trincherina en ganske så typisk barberaprodusent: Familieeid tradisjonsrik vingård på 12 hektar beliggende i Montegrosso, midt i hjertet av området for Barbera d'Asti.

Mens mange tviholder på Alba som den beste kilden for lagringsdyktig kraftfull barbera, er Asti generelt sett bedre når det gjelder eleganse og saftighet. Og det trengs for den varmekjære barberadruen kan bli ganske så stor og svulmende når forholdene ligger til rette. Som de har gjort de siste årene (bortsett fra 2002).

Gamle vinstokker
Barbera er for øvrig en av få druer som virkelig nyter godt av den globale oppvarmingen som også har påvirket Piemonte. Mens druens naturlig høye syre i dag bidrar til å balansere varmen og rikdommen, var nettopp syren barberavinens problem tidligere. Først og fremst fordi altfor høye avlinger resulterte i utvanning av smaken. Den tynne og syrlige stilen er på grunn av lavere utbytte og varmere klima nå altså en saga blott.

At ikke bare utbytte men også alder på vinstokkene er av betydning, er La Trincherinas viner gode eksempler på. 80 prosent av plantematerialet er eldre enn 50 år. "Storebroren" Rico Barbera d'Asti Superiore 2004 (55874) stammer endog fra parseller som ble plantet i 1930. Og denne 2004-årgangen byr på usedvanlig mye barberasmak for halvannen hundrelapp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her