Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Norske hoteller er ikke interessert i å pryde fasaden med stjerner.
12 Juni 2012 - 11:45

Trond Giskes plan om å få til en nasjonal stjernemerking av norske hoteller har fått en treg start. Bare 23 av landets 963 hoteller har takket ja til å få standarden klassifisert, skriver Aftenposten.

– 23 hoteller er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet. Hotellstjerner er nytt i Norge, og målet er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til avisa.

LES OGSÅ: Hotellstjernene kommer

Flere norske hotellkjeder sier nei til merking. De mener gjesters vurderinger på nett er viktigere, riktigere og mindre kostbart.

Hotellsammenslutningen De Historiske Hotel og Spisesteder har også kritisert merkeordningen for å være irrelevant for gruppens medlemmer.

LES OGSÅ: – Passer ikke for oss

Blomberg-Nygård er uenig og mener antall stjerner har betydning for hvilket hotell gjester velger. Hun har skaffet de offisielle stjernene innpass hos reisenettstedene Tripadvisor og Expedia.

Rica har valgt å teste ordningen på Ishavshotellet i Tromsø.

– Dette for å teste ut hvordan ordningen fungerer i praksis. Senere på året vil vi evaluere pilotperioden, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansen.

På Voksenåsen hotell i Oslo er hotelldirektør Tommy Kleiman storfornøyd med å være ett av de første stedene som er blitt vurdert og klassifisert.

– Jeg synes jo det var en morsom prosess som gjør at jeg i dag har en bedre innsikt i mitt produkt enn før. Vi skal bruke dette aktivt i vår markedsføring. Jeg tror nok også at de andre hotellene følger etter om en stund, sier han til Aftenposten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her